Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

El Papa als joves: "Créixer en fe i en servei als germans"

El papa Francesc a la pregària de l'Àngelus d'aquest diumenge de Rams s'ha dirigit especialment als joves, animant-los a créixer en la fe i en el servei als germans, a partir de la lectura de l'Exhortació Crist Viu.

ACIprensa, 15 abril 19

El Bisbe de Roma ha començat la celebració de la Setmana Major, de la Setmana Santa, amb la missa del Diumenge de Rams. Milers de persones han assistit a la celebració eucarística en la qual es recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem, com a preàmbul de la seva passió.

Els assistents agitaven les palmes i els palmons mentre eren beneïts. Després d'aquest signe, el Papa i el seu seguici es va dirigir a l'altar per continuar la celebració eucarística. El Papa va explicar que la litúrgia té "dos moments característics": primer a la processó amb les branques de palma i d'olivera i després amb la lectura de la Passió del Senyor, segons l'evangelista Lluc.

El Papa ha ressaltat que Jesús ens mostra com afrontar els moments més difícils i les temptacions més insidioses, mantenint en els nostres cors una pau que no és desafecció, ni passivitat ni superhumanisme, sinó abandonament confiat al Pare i a la seva voluntat de salvació, de vida, de misericòrdia; i, en tota la seva missió, ha passat per la temptació de "fer la seva obra" escollint-li el camí i deslligant de l'obediència al Pare. Des del principi, en la lluita de quaranta dies al desert, fins al final, a la Passió, Jesús rebutja aquesta temptació amb obedient confiança en el Pare.

En aquest context, el Papa va saludar a l'Àngelus a tots els participants, però principalment als joves que participen en la Jornada de la Joventut que es realitza a Roma. A ells els va convidar a fer seva l'Exhortació Apostòlica Crist Viu, fruit del Sínode.

El papa Francesc va afirmar que en el document "vostès poden trobar idees fructíferes per a la seva pròpia vida i el seu propi camí de creixement en la fe i en el servei als seus germans i germanes".

També el Papa va oferir als participants "una corona especial del Roser. Aquestes corones de fusta d'olivera van ser fetes a Terra Santa específicament per a la Trobada Mundial de Joves a Panamà al gener passat i per al dia d'avui.

Va finalitzar el seu missatge renovant la crida "als joves i a tots, a resar el Rosari per la pau, especialment per la pau a Terra Santa i a l'Orient Mitjà".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.