Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

El Papa destaca l'acte de generositat que suposa la donació d'òrgans

Davant la cultura i les amenaces contra la vida que es produeixen gairebé diàriament, com el cas de l'avortament i l'eutanàsia, el papa Francesc va destacar la solidaritat i l'acte de generositat que suposa la donació d'òrgans, que ajuda a entendre "que la vida és una cosa sagrada".

ACIprensa, 15 abril 19

"De la nostra mateixa mort i del nostre do, poden brollar la vida i la salut d'altres, malalts i que pateixen, contribuint a reforçar una cultura de l'ajuda, del do, de l'esperança i de la vida".

El Sant Pare va rebre al Vaticà aquest dissabte 13 d'abril als voluntaris de l'Associació Italiana de Donants d'Òrgans i, davant d'ells va lloar que "els avenços de la medicina en matèria de trasplantaments han fet possible la donació d'òrgans després de la mort i en alguns casos també en vida (com en el cas del ronyó) per salvar altres vides humanes, per a conservar, recuperar i millorar l'estat de salut de moltes persones malaltes que no tenen una altra alternativa".

Ha explicat que "la donació d'òrgans respon a una necessitat social perquè, malgrat els avenços de molts tractaments mèdics, la necessitat d'òrgans segueix sent gran".

No obstant això, "el significat de la donació per al donant, per al receptor, per a la societat, no s'esgota en la seva 'utilitat', ja que es tracta d'experiències profundament humanes i carregades d'amor i d'altruisme".

"Donar vol dir mirar i anar més enllà d'un mateix, més enllà de les necessitats individuals i obrir-se generosament cap a un bé més ampli. En aquesta perspectiva, la donació d'òrgans sorgeix no només com un acte de responsabilitat social, sinó com una expressió de la fraternitat universal que uneix a tots els homes i dones".

El Papa va recordar les paraules del Catecisme de l'Església Catòlica, on s'ensenya que "la donació d'òrgans després de la mort és un acte noble i meritori que ha de ser encoratjat com a manifestació de solidaritat generosa".

Així mateix, ha subratllat la importància de "mantenir la donació d'òrgans com un acte gratuït no remunerat". Ha insistit que "qualsevol forma de mercantilització del cos o de part d'ell és contrària a la dignitat humana. Quan es dóna sang o un òrgan del cos, cal respectar la perspectiva ètica i religiosa".

En aquest sentit, va demanar "promoure una cultura de la donació que, a través de la informació, la sensibilització i el vostre compromís constant i apreciat, afavoreixi aquesta oferta d'una part del propi cos, sense riscos ni conseqüències desproporcionades, en la donació en vida , i de tots els òrgans després de la pròpia mort".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.