Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Mons. Rodríguez: "Els migrants poden ser fàcilment víctimes de tràfic de persones"

El Vaticà va organitzar una Conferència internacional sobre el Tràfic de Persones, amb l'objectiu de tenir una ocasió per discutir concretament les diferents iniciatives sobre les orientacions pastorals en aquest tema que han estat elaborades en la Secció Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà integral.

Vatican News, 12 abril 19

Els treballs van concloure aquest dijous a l'Aula Nova del Sínode al Vaticà amb una audiència privada amb el papa Francesc. 200 participants entre bisbes, sacerdots, religiosos, religioses, coordinadors de projectes i agents pastorals, representants d'organitzacions catòliques i fundacions, així com experts d'aquest fenomen procedents de diversos països, s'intercanviaren experiències, punts de vista i pràctiques eficaços en el ministeri de l'Església, afrontant la plaga del tràfic.

Durant quatre dies, els participants s'han interrogat sobre la situació particular de dones i infants, tota aquesta tasca de la conferència servirà a més a guiar el treball de la Secció Migrants i refugiats del Dicasteri sobre aquest fenomen que segueix creixent i que preocupa a tota l'Església i la humanitat.

Mons. Gustavo Rodríguez del Departament de Justícia i Solidaritat, DEJUSOL, del Consell Episcopal Llatinoamericà, CELAM, va dir que junts han pogut reflexionar i veure en concret com organitzar-se millor per servir a les víctimes.

Papa: El tràfic de persones és un crim contra la humanitat

Als participants en la Conferència internacional dedicada a la implementació de les Orientacions Pastorals sobre el Tràfic de Persones - que ell mateix va aprovar - el papa Francesc els va recordar que en el nostre temps ha augmentat l'individualisme i l'egocentrisme, actituds que tendeixen a considerar els altres des d'una perspectiva merament utilitarista, atribuint-lo a valors segons criteris de conveniència i de profit personal. Com assenyalen les Orientacions Pastorals sobre el Tràfic de Persones, "el nostre temps ha marcat un creixement de l'individualisme i l'egocentrisme, actituds que tendeixen a considerar els altres des d'una perspectiva merament utilitarista, atribuint-los valor segons criteris de conveniència i de profit personal".

Després de recordar que ell mateix ha denunciat repetidament aquesta tendència de mercantilització de l'altre, el Papa Bergoglio va afegir que una de les manifestacions "més dramàtiques d'aquesta mercantilització" és, precisament, el tràfic de persones que en les seves múltiples formes, "constitueix una ferida al cos de la humanitat contemporània, una ferida profunda en la humanitat dels que la pateixen i dels que la porten a terme". De fet, el Pontífex no va dubtar a reafirmar que "el tràfic desfigura la humanitat de la víctima, ofenent la seva llibertat i dignitat". I, al mateix temps, "deshumanitza als que la porten a terme, negant-los l'accés a la vida en abundància".

El papa Francesc va dir en el seu discurs que el tràfic és un crim de la humanitat, Maria Francisca Sánchez Vara de la Conferència Episcopal Espanyola, va dir que fins que no prenguem consciència que el tràfic és un crim contra els éssers humans, i que és molt greu i ens pertoca a tots i a la societat sencera, no es podrà acabar amb aquest flagell.

Davant d'un fenomen tan complex queda molt per fer

Naturalment el Papa els va dir que s'ha fet i s'està fent molt, però encara queda molt per fer, ja que davant d'un fenomen tan complex i fosc com el tràfic de persones, és essencial assegurar la coordinació de les diverses iniciatives pastorals, tant a nivell local com internacional. I perquè la seva acció sigui més adequada i eficaç, l'Església ha de saber aprofitar l'ajuda d'altres actors polítics i socials. Al que va afegir que les associacions estructurades amb institucions i altres organitzacions de la societat civil han de garantir resultats més eficaços i duradors.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.