Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

El Papa rep en audiència la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa

Entusiasme, alegria, fe i també un gran sentit de compromís: és el que senten els fidels tortosins que pelegrinen a Roma al costat del seu Bisbe, Mons. Enric Benavent Vidal, per trobar-se amb el papa Francesc aquest divendres 12 d'abril.

Vatican News, 12 abril 19

A Roma per acompanyar l'Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, patrona de Tortosa, en l'audiència concedida pel Sant Pare amb motiu dels 400 anys de la fundació de la mateixa, el Bisbe de la diòcesi tortosina, Enric Benavent Vidal, va parlar amb Vatican News. Els temes abordats van ser la presència de la Mare de Déu en la vida dels fidels, les seves celebracions, els projectes pastorals de la seva diòcesi i la història de l'Arxiconfraria que, a més de realitzar activitats religioses, promou activitats culturals i col·labora en projectes caritatius.

Interpel·lat sobre la força evangelitzadora de la pietat popular, Mons. Benavent Vidal respon recordant les afirmacions del Romà Pontífex en el text programàtic del seu pontificat, l'Exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium.

La força evangelitzadora de la pietat popular

La devoció popular - afirma el bisbe - és com l'Evangeli dels pobres: és com una manera d'anunciar l'Evangeli que arriba a totes les persones, tinguin més o menys cultura. A més és una manera d'anunciar l'Evangeli que toca el cor de les persones: moltes vegades, fins i tot més que els nostres discursos i les nostres homilies. He comprovat com moltes persones que a vegades els costa seguir una homilia o un discurs, quan es troben davant d'un signe de la fe que els toca el cor, realment, en molts casos, la seva vida canvia.

L'any jubilar de la Verge de la Cinta

Durant al 2017, any jubilar de la Verge de la Cinta, la diòcesi va celebrar diversos actes religiosos a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, on es troba la Capella reservada a la veneració a la Verge, que conserva la relíquia de la Santa Cinta: també actes culturals i peregrinacions a altres llocs de l'Estat van acompanyar l'any jubilar, i, tal com narra el bisbe, "com a fruit d'aquest any es va publicar una gran història de la devoció de la Verge de la Cinta". Com a culminació de l'any jubilar serà la col·locació, a la façana de la Catedral, d'una gran escultura en marbre de Carrara en honor a la Mare de Déu.

"La Verge de la Cinta - prossegueix el prelat - se celebra cada any el primer diumenge del mes de setembre. La festa major de Tortosa es perllonga amb un novenari en honor a la Verge a la Catedral. També a la nit entre el 24 i 25 març, en la festa de l'Encarnació del Senyor - que segons la tradició és el dia en què la Mare de Déu es va aparèixer deixant el 'cíngol' - a mitjanit, hora en què segons la tradició es va aparèixer la Verge, se celebra l'Eucaristia a la Capella ".

Projectes caritatius de l'Arxiconfraria

L'Arxiconfraria, aprovada pel papa Pau V el 7 de juny de 1617 "col·labora des de fa ja molts anys en projectes caritatius de la Diòcesi, perquè -precisa el bisbe - una de les coses que volem és que les confraries en els seus projectes caritatius no actuïn pel seu compte, sinó integrades en el pla de la diòcesi ". Per tant "l'Arxiconfraria de la Verge de la Cinta ha col·laborat molt en aquests últims anys amb Càritas diocesana, amb Caritas interparroquial de la ciutat de Tortosa, amb la Casa d'Acollida de transeünts i també amb altres projectes socials com són un menjador escolar, beques d'ajuda a nens de famílies necessitades per a l'estudi ", sempre en l'intent que" l'Arxiconfraria i totes les altres confraries de la diòcesi en les seves activitats caritatives col·laborin amb les institucions de la diòcesi ".

El regal de la Mare de Déu als fidels tortosins

I què significa per als fidels la trobada amb el papa Francesc?

"Per a nosaltres és, diria jo, un 'regal' que ens ha fet la Mare de Déu perquè realment la diòcesi de Tortosa és una Diòcesi petita, (280 mil habitants), segurament poc coneguda fora de l'Estat espanyol, tot i que és una diòcesi que té una llarga història".

"El Papa ha tingut aquest detall amb nosaltres, li ho vull agrair des d'aquí: jo crec que per a l'Arxiconfraria de la Cinta i per a tota la Diòcesi és, d'una banda, un honor, i per una part un gest que ha de portar-nos al fet que el nostre vincle amb la Santa Seu i amb el successor de Pere sigui més forta, i també, és un compromís escoltar les indicacions del Papa i viure cada dia en una comunió més profunda amb ell".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.