Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

«No podem ser còmplices de la indiferència»

El reportatge d’aquesta setmana de Rome Reports exposa com un de cada set cristians viu en un país on pateix persecució. En xifres rodones, aquesta quantitat suposa que uns 300 milions de cristians pateixen diàriament a causa de la seva fe.

Arquebisbat de Barcelona, 12 abril 19

“Són nombres que es corresponen amb situacions quotidianes i que, per desgràcia, són desconegudes per al gran públic”, expressa el mitjà vaticanista. En aquest sentit però hi ha iniciatives que miren de contrarestar la dramàtica situació. Entre aquestes, destaca l’anomenada  #StandTogether, a través de la qual, s’intenta donar veu a les víctimes que no tenen veu.

Stand Together

Concretament, StantTogether és una plataforma digital, inclusiva i ecumènica, creada per donar veu a tots els cristians que viuen situacions de discriminació o persecució. Va dirigida, especialment, als cristians que viuen a l’Orient Mitjà i que pretenen destacar la importància de la llibertat religiosa.

Tal com explica el responsable del projecte, Roberto Fontolan: “No hem volgut i no podem ser còmplices d’aquest silenci i aquesta indiferència”. “No volem ser còmplices d’aquest destí inhumà. Per això, vam començar aquest projecte”, assegura.

Durant un congres a Roma, organitzat per StandTogether i l’ambaixada dels Estats Units davant la Santa Seu, es van reunir organitzacions que lluiten per la llibertat religiosa arreu del món. Com a punt en comú, totes elles treballen per socòrrer els que no gaudeixen d’aquest dret.


Ajut a l’Església Necessitada

Així, Ajuda a l'Església Necessitada ho fa des de 1947. El director d’aquesta a Itàlia, Alessandro Monteduro, exposa que “els cristians coneixen la persecució i des de fa temps”. “A més a més, de ser una comunitat pacífica, és una comunitat pacificadora, ja que, són pont, diàleg i amortidor”. En aquest sentit, no ho són només entre la comunitat cristiana i la musulmana, sinó que “també afavoreixen el diàleg entre les mateixes comunitats musulmanes”, assegura Monteduro. “Això, per a qui odia qualsevol altra fe, és inacceptable”, afegeix.

Victimes dels terroristes

Una pluralitat inacceptable, per exemple, per als terroristes de Boko Haram. Aquesta organització rebel, segueix sembrant el terror a Nigèria. Una de les seves víctimes va ser Rebeca Bitrus, en captiveri a mans d’aquests extremistes. En total, va estar gairebé dos anys, de 2014 a 2016, va ser sotmesa a tortures, abusos i violacions.

En el marc de la conferència organitzada per Stand Together, es va tornar a escoltar la veu de Bitrus. Un testimoni colpidor que va exposar com per desgràcia, la situació a la zona no ha millorat molt.

Així Rebeca explicava com “cada dia els terroristes vénen als nostres pobles, els atacs no han cessat. Quan arriben maten molts cristians”. “Encara ara segueixen cometent matances “, lamentava.

Conviccions fermes

Amb tot, Rome Reports destaca com molts cristians en països com Nigèria o Pakistan no reneguen de la seva fe. Tan fermes són les seves conviccions que, encara que les seves vides o les dels seus éssers estimats corrin perill, es mantenen fidels a la seva fe. Per això, iniciatives com aquesta conferència a Roma o el projecte StandTogether s’han proposat com a missió que les seves històries no caiguin en l’oblit.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.