Diumenge, 25 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

"Els cristians són una part integral del món àrab", va afirmar el rei de Jordània

Els cristians "són part del teixit mateix del món àrab", i Jordània continuarà compromesa amb la protecció de les propietats eclesiàstiques, va reiterar enèrgicament el rei Abdallah II de Jordània, que va rebre el dimarts 10 d'abril a Amman, a Mar Ignatius Aphrem II, patriarca d'Antioquia dels siri-ortodoxos.

AICA, 12 abril 19

Segons una informació de Fides, en la reunió amb el primat de l'Església Ortodoxa Síria, el Rei Abdallah ha subratllat que la monarquia Hachemita també continuarà exercint el seu paper històric en la protecció i la cura dels Llocs Sants Islàmics i Cristians a Jerusalem.

El Regne de Jordània mai va imposar la seva fesomia com a estat musulmà. A la nació, governada per una dinastia que legitima el seu poder sobre la base del seu llinatge directament procedent de Mahoma, les teories secularitzadores i progressistes del nacionalisme panàrab mai s'han arrelat que sí que ho van fer en països veïns com Síria, Egipte o l'Iraq.

La relació entre religió musulmana i institucions és un fet. El gran muftí i els imams de les mesquites són nomenats pel poder civil que supervisa les seves activitats. Es consulta a alts dignataris islàmics per jutjar la conformitat de les decisions governamentals amb els preceptes alcorànics.

Els cristians de Jordània mai han plantejat objeccions davant la legitimitat islàmica de l'ordre institucional, sinó que s'han beneficiat de l'aplicació "moderada" de les regles alcoràniques per part dels governants. L'Islam és la religió de l'Estat, però la Constitució de 1952 consagra la igualtat de tots els jordans davant la llei sense discriminació basada en la "raça o la religió".

"La lliure expressió de totes les formes de culte i religió, d'acord amb els costums observades a Jordània", i també la llibertat d'ensenyament estan garantides. Per la seva banda, el rei Abdallah recorda periòdicament el seu paper de protector dels llocs sants musulmans i cristians a Jerusalem.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.