Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

"Els cristians són una part integral del món àrab", va afirmar el rei de Jordània

Els cristians "són part del teixit mateix del món àrab", i Jordània continuarà compromesa amb la protecció de les propietats eclesiàstiques, va reiterar enèrgicament el rei Abdallah II de Jordània, que va rebre el dimarts 10 d'abril a Amman, a Mar Ignatius Aphrem II, patriarca d'Antioquia dels siri-ortodoxos.

AICA, 12 abril 19

Segons una informació de Fides, en la reunió amb el primat de l'Església Ortodoxa Síria, el Rei Abdallah ha subratllat que la monarquia Hachemita també continuarà exercint el seu paper històric en la protecció i la cura dels Llocs Sants Islàmics i Cristians a Jerusalem.

El Regne de Jordània mai va imposar la seva fesomia com a estat musulmà. A la nació, governada per una dinastia que legitima el seu poder sobre la base del seu llinatge directament procedent de Mahoma, les teories secularitzadores i progressistes del nacionalisme panàrab mai s'han arrelat que sí que ho van fer en països veïns com Síria, Egipte o l'Iraq.

La relació entre religió musulmana i institucions és un fet. El gran muftí i els imams de les mesquites són nomenats pel poder civil que supervisa les seves activitats. Es consulta a alts dignataris islàmics per jutjar la conformitat de les decisions governamentals amb els preceptes alcorànics.

Els cristians de Jordània mai han plantejat objeccions davant la legitimitat islàmica de l'ordre institucional, sinó que s'han beneficiat de l'aplicació "moderada" de les regles alcoràniques per part dels governants. L'Islam és la religió de l'Estat, però la Constitució de 1952 consagra la igualtat de tots els jordans davant la llei sense discriminació basada en la "raça o la religió".

"La lliure expressió de totes les formes de culte i religió, d'acord amb els costums observades a Jordània", i també la llibertat d'ensenyament estan garantides. Per la seva banda, el rei Abdallah recorda periòdicament el seu paper de protector dels llocs sants musulmans i cristians a Jerusalem.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.