Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Mons. Joan-Enric Vives participa a l’Assemblea de l’Empresa Familiar Andorrana

Dijous 11 d’abril passat l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar a Soldeu (Canillo) la seva 18a Assemblea anual, i va voler commemorar un acte celebratiu pels 600 anys del Consell de la Terra. A aquest acte van participar-hi el Copríncep episcopal, Mons. Joan-Enric Vives; el Cap de Govern en funcions, M.I. Sr. Antoni Martí; la Subsíndica General, M.I. Sra. Mònica Bonell i els socis i sòcies de l’EFA, encapçalats pel seu President, Sr. Francesc Mora i Sagués, amb altres Autoritats.

Bisbat d'Urgell, 12 abril 19

Dins de l’acte commemoratiu del 600 aniversari del Consell de la Terra, el Notari de les Valls d’Andorra, Sr. Isidre Bartomeu, va impartir una conferència als assistents sobre “El Coprincipat, garantia de la independència d’Andorra. El valor del parlamentarisme andorrà”.

El 1419, els dos senyors d’Andorra, el bisbe d’Urgell, Francesc de Tovià, i el comte de Foix, Joan I, van atorgar als prohoms de les valls d’Andorra el dret a elegir els representants de cada parròquia que, reunits un cop l’any, havien de donar solució a les diferents qüestions que se’ls plantejaven. D’aquesta manera es donava legitimitat a les reunions que ja es venien celebrant amb anterioritat i naixia formalment el Consell de la Terra, òrgan representatiu que, amb les modificacions introduïdes al llarg del temps, ha perviscut fins als nostres dies i que ha esdevingut el Consell General, o Parlament d’Andorra.

A partir de la creació del Consell Executiu, el Consell General, hereu del Consell de la Terra medieval, esdevé l’òrgan legislatiu del Principat d’Andorra, funció que és confirmada posteriorment, l’any 1993, amb l’aprovació de la Constitució del Principat d’Andorra.

Al final de l’acte el President de l’EFA Sr. Francesc Mora demanà al Copríncep unes paraules i aquest lloà el treball i les aportacions a la riquesa del País Andorrà que realitza l’EFA, i les Empreses familiars que agrupa, i aprofità per agrair públicament en nom dels ciutadans andorrans el treball realitzat pel Cap de Govern M.I. Sr. Antoni Martí al llarg dels 8 anys que ha estat al capdavant de l’Executiu, amb sengles majories absolutes en el Parlament, i governant amb lleis que han dut l’adaptació tan necessària d’Andorra a les demandes de la comunitat internacional i al sistema mundial de transparència, establint també les negociacions adients per a un Acord amb la Unió Europea.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.