Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

El Papa a líders del Sudan del Sud: "No em cansaré de repetir que la pau és possible"

El papa Francesc ha pronunciat un discurs davant de les autoritats civils i eclesiàstiques de Sudan del Sud per a la conclusió del Recés Espiritual que els ha reunit al Vaticà del 10 a l'11 d'abril.

Vatican News, 11 abril 19

"És molt important recordar que 'pau' va ser la primera paraula que la veu del Senyor va pronunciar als Apòstols després de la seva dolorosa passió i després d'haver vençut la mort" ha recordat el Pontífex a les autoritats civils i eclesiàstiques de Sudan del Sud reunides al Vaticà, assegurant que ell també els dirigeix "la mateixa salutació" i espera que aquestes paraules "ressonin en el cenacle d'aquesta Casa com les del Mestre, perquè tothom pugui rebre noves forces per tirar endavant el progrés desitjat de la seva jove nació "i sigui possible" encendre una nova llum d'esperança per a tot el poble de Sudan del Sud".

Un recés per estar junts davant Déu i discernir la seva voluntat

"Aquí no es tracta d'una habitual i comuna reunió bilateral o diplomàtica entre el Papa i els caps d'Estat; tampoc d'una iniciativa ecumènica entre els representants de les diferents comunitats cristianes: es tracta d'un recés espiritual" ha subratllat el Papa davant les autoritats de Sudan del Sud i ha assenyalat a més, els propòsits d'aquest recés: "El propòsit d'aquest recés és estar junts davant Déu i discernir la seva voluntat; també és reflexionar en la vida d'un i en la missió comuna que ens confia; és prendre consciència de l'enorme corresponsabilitat pel present i el futur del poble del Sudan del Sud; és un compromís, revitalitzat i reconciliat, per la construcció de la seva nació".

Jesucrist, Príncep de la pau i model a seguir

Continuant la seva al·locució, el Papa ha afirmat que "la pau" és el primer regal que el Senyor ens ha donat i és també "la primera tasca que els líders de les Nacions han de realitzar": "és la condició fonamental per al respecte dels drets de cada home i per al desenvolupament integral de tot el poble". A més, ha puntualitzat que Jesucrist, a qui Déu Pare va enviar al món com el Príncep de la Pau, "ens va donar el model a seguir".

La mirada de Déu

Francesc també ha parlat a prop "dels ulls de Déu", és a dir, la "mirada del Senyor Jesús", la qual -ha expressat- "és benèvola i misericordiosa" i "ens anima a abandonar el camí que condueix al pecat i la mort i ens dóna suport per continuar el camí de la pau i el bé". En aquest sentit, ha recordat el gemec dels pobres que tenen fam i set de justícia; un gemec que "ens obliga a consciència i ens compromet al nostre servei". Ells, "són petits als ulls del món però són preciosos als ulls de Déu".

També ha assegurat que Déu ens ha donat a cada un de nosaltres una missió en el nostre poble: "nosaltres mateixos som membres del poble i tenim una responsabilitat i una missió particulars: servir-" i a més, ens ha triat -puntualitza- "per ser els seus col·laboradors en la construcció d'un món més just".

La mirada del poble

Davant d'aquesta mirada de Jesús, el Papa parla d'una altra mirada més que està posada en ells, la del "seu poble": "és una mirada que expressa l'ardent desig de justícia, reconciliació i pau". I igual que Noè va esperar que el colom li portés la branca d'olivera per mostrar al final del diluvi i el començament d'una nova era de pau entre Déu i els homes, "el seu poble - ha dit - espera el seu retorn a la pàtria, la reconciliació de tots els seus membres i una nova era de pau i prosperitat per a tots".

El Papa implora la pau per al poble de Sudan del Sud

En la seva al·locució, el Sant Pare ha afirmat que pensa incessantment en les ànimes que pateixen i implora que el foc de la guerra s'apagui d'una vegada per totes i que puguin tornar a casa i viure en serenitat: "Els meus pensaments es dirigeixen principalment a les persones que han perdut als seus éssers estimats i les seves llars, a les famílies que s'han separat i mai s'han tornat a trobar, a tots els infants i ancians, a les dones i homes que pateixen terriblement a causa de conflictes i la violència que sembra mort, fam, dolor i llàgrimes".

La pau és possible

Mai em cansaré de repetir que la pau és possible! Ha exclamat el Sant Pare al final del seu discurs i ha expressat el seu desig que tots "sàpiguen acollir la més alta vocació de ser artesans de la pau, en un esperit de fraternitat i solidaritat amb cada membre del nostre poble, un esperit noble, recte, ferm i valent en la recerca de la pau, a través del diàleg, la negociació i el perdó ". Finalment, els ha exhortat a "buscar el que els uneix, a partir de la pertinença al mateix poble, i superar tot el que els divideix", doncs - ha puntualitzat - "la gent està cansada i esgotada per les guerres passades: recordin que amb la guerra es perd tot! La seva gent avui anhela un futur millor, que passa per la reconciliació i la pau ".

El Papa expressa el seu desig d'anar a Sudan del Sud

Després de pronunciar el discurs, el Sant Pare ha fet una pregària al costat dels líders del Sudan del Sud i ha expressat el seu desig i esperança "de poder anar aviat a la seva estimada nació" i ha recordat la recent trobada que va tenir amb la Conferència Episcopal de Sudan i Sudan del Sud al Vaticà, amb motiu de la visita ad limina Apostolorum, en la qual - ha dit - va impressionar el seu optimisme, "basat en la fe viva i expressat en els seus esforços incansables, així com per les seves preocupacions enmig de nombroses dificultats polítiques i socials".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.