Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Catalonia Sacra proposa una activitat per aprofundir en els vitralls de la Catedral de Solsona

Hi ha moltes maneres d’observar i entendre una catedral. Cada Dissabte Sant, Catalonia Sacra, a proposta del Bisbat de Solsona, ofereix una visita singular a la catedral de Santa Maria. Aquest 2019 es proposa una mirada singular de la Seu episcopal a partir dels seus vitralls. Carles Freixes, cap de béns immobles del Bisbat de Solsona i del restaurador de vitralls Jordi Bonet (vitralls Bonet) guiarà l’activitat que es farà el 20 d’abril.

Catalonia Sacra, 11 abril 19

Els vitralls són elements claus per posar llum i color al temple. Amb la seva alçada passen, sovint, desapercebuts. En aquest recorregut en seran els protagonistes. L’actual edifici de la Catedral de Santa Maria és un edifici d’estil gòtic. Entre els seus vitralls en sobresurten els del període gòtic de l’absis i el gran rosetó romànic de ponent que donen llum a l’interior.

Entre aquestes visites de Dissabte Sant s’han fet propostes com la visita als terrats de la Catedral, el Palau Episcopal o altres elements singulars de la seu solsonina.

Aquesta visita és gratuïta però requereix inscripció prèvia que es pot fer al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202. Per facilitar la visita es recomana portar binocles per poder apreciar alguns vitralls amb detall.

ACTIVITATS PER DONAR A CONÈIXER EL PATRIMONI ARREU DEL TERRITORI

L’agenda cultural de Catalonia Sacra es visualitzarà aquest 2019 amb prop d’una quarantena de visites, itineraris, conferències... L’agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que de març a octubre visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d’arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra* tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

La programació de 2019 inclou altres activitats en l’àmbit del Bisbat de Solsona com són una visita guiada a l’església parroquial de Sant Jaume de Mollerussa (maig) o un itinerari guiat per les esglésies de colònies del Llobregat (28 de setembre).

CATALONIA SACRA

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.