Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

"Les religions demanen respecte i reconeixement als polítics"

“Demanem poca cosa: el respecte al fet religiós”. Aquesta ha estat la demanada principal que han plantejat als polítics els representants religiosos que han presentat el llibre “Déu a Barcelona. Sis alcaldables i els fet religiós”. El llibre d’entrevistes amb els alcaldables a l’Ajuntament de Barcelona s’ha presentat dimecres 10 d'abril passat al vespre al Palau Mercader del barri gòtic de Barcelona, amb la presència de representants de les candidatures i de diverses institucions religioses.

Animaset , 11 abril 19

Màxim Muñoz, claretià i president de la Fundació Claret, i Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de les Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDE-CAT), han participat en la presentació del llibre amb un diàleg moderat per la reportera de TV3 Mireia Prats.

Muñoz ha demanat als polítics “un esforç per superar prejudicis sobre el fet religiós”. També que s’entengui que l’acció social que despleguen les confessions religioses “no són una suplència per arribar allà on no arriba l’administració, sinó que sorgeix de l’experiència cristiana”. Per això creu que cal respectar els valors que aporten les tradicions religioses i que fan bé a la societat.

Mohamed el Ghaidouni s’ha manifestat en la mateixa línia, assegurant que “només que s’apliqués el que està escrit, ja estaríem satisfets”. En canvi, “ens fa la sensació que els polítics tenen problemes per obrir una nova etapa per una càrrega històrica que ens limita molt”. El Ghaidouni ha remarcat que “aconfessional vol dir una laïcitat condicionada per la cooperació amb les confessions religioses, i massa vegades això no es produeix.”

Entre altres temes que s’han posat sobre la taula, s’ha parlat de la manca de formació religiosa i de la manca d’oferta de classe de religió islàmica als centres públics. També s’han referit a la presència de representants institucionals en els actes religiosos. Muñoz ha dit que quan no hi ha aquesta representació “és una llàstima, no pel fet religiós, sinó per respecte al col·lectiu que viu aquesta realitat”. També El Ghaidouni ha considerat que és positiu que “es visualitzi al carrer una pràctica religiosa com la Setmana Santa, perquè ajuda a normalitzar el fet religiós”.

El fet religiós a les eleccions municipals

Els autors del llibre d’entrevistes, Paris Grau i Jordi Roigé, han obert l’acte i han explicat que la finalitat del llibre és “posar damunt de la taula municipal el fet religiós”. Tot i que és un tema del qual se’n parla poc en els programes electorals, totes les enquestes indiquen “l’interès de la ciutadania pel fer religiós i que més de la meitat de població els dona sentit la transcendència”. En aquesta línia s’han mostrat molt satisfets que les entrevistes hagin servit “perquè els polítics parlin bé del fet religiós”.

El llibre “Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós”, editat per Animaset i Claret, busca, a través de les entrevistes a Ada Colau, Joaquim Forn, Manuel Valls, Ernest Maragall, Jaume Collboni i Josep Bou, posar sobre la taula algunes temes que, en moltes ocasions, són tabú a la política.

Què pensen els candidats i candidates a l'alcaldia de Barcelona sobre les religions? Són favorables a la construcció de mesquites a la ciutat? Quin model d'integració proposen? El proper 26 de maig de 2019, els ciutadans de Barcelona estan cridats a les urnes per elegir els seus representants a la ciutat. Barcelona està centrant totes les mirades pels candidats que es presenten, així com les propostes que cada un d'ells i elles puguin defensar.

Encara que la religió no serà, possiblement, un dels temes que estaran presents en el debat públic durant la campanya electoral; afecta tota la població, sigui creient o no. Per aquest motiu, hem volgut que els candidats a l'alcaldia de Barcelona parlin. El llibre "Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós” és un llibre que mostra a la ciutadania la posició dels principals candidats a l'alcaldia d'una de les ciutats més importants d'Europa sobre aquest tema.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.