Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

República Centreafricana: Un missioner avisa de la devastació al medi ambient causada per les mines d'or

"Durant un parell de mesos, al voltant de Bozoum, una companyia xinesa ha obert almenys 17 mines per buscar or: desvien el curs del riu Ouham, i amb excavadores foraden fins al fons", escriu al seu bloc, Aurelio Gazzera, un missioner carmelita a Bozoum, a l'oest de la República Centreafricana.

Fides, 11 abril 19

"És impressionant veure el desastre creat: muntanyes de grava, forats plens d'aigua, el curs del riu destrossat, aigua contaminada (probablement per l'ús de mercuri per facilitar la descoberta d'or). "Només entre la maquinària i el combustible, vaig calcular una despesa diària d'almenys 30.000 euros. I quant haurien de guanyar per gastar tant? ", Es pregunta el missioner que va enviar a Fides informació més detallada.

"Ens va sorprendre la presència sorpresa del primer ministre Sarandji a Bozoum, a principis de desembre i després a finals de gener. En 3 anys mai se l'havia vist. El motiu de la seva arribada al gener va ser la inauguració de l'edifici de la Brigada de Mines, rehabilitat per la companyia xinesa que va obrir aquests pous per obtenir or. Ens vam començar a fer preguntes en veure arribar almenys una dotzena de màquines (excavadores, etc.) i un flux constant de camions cisterna grans (30.000 litres de capacitat). Ningú sabia el nom de l'empresa. Van venir amb treballadors de Gallo (a 50 km de Bouar, carrer Bouar-Baboua), on probablement ja havien treballat abans d'arribar a Bozoum. En aquesta zona, el nombre de llocs explotats va ser més gran que els permisos atorgats. Ecològicament, van devastar part del bosc, amb grans forats i muntanyes de terra remoguda (segons explica la població local i el testimoni d'un cap forestal de Bouar). Les autoritats fan com que no saben res però l'or surt a Camerun cada setmana. I a la frontera, curiosament, no hi ha cap control. I l'Estat tampoc rep res d'aquesta exportació d'or. Però, en lloc de prendre seriosament el bé comú, es dedica més aviat als que estan al poder", conclou el pare Aurelio.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.