Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Mons. Urbanczyk: "Utilitzar la tecnologia per combatre el tràfic d'éssers humans"

El representant de la Santa Seu davant l'OSCE, participa a la 19a Conferència de l'Aliança contra el Tràfic de Persones realitzada a la ciutat de Viena, amb la declaració: "Fent servir la tecnologia per combatre el tràfic d'éssers humans: convertir un passiu en un actiu fix".

Vatican News, 10 abril 19

El representant de la Santa Seu, en les seves declaracions, ha fet quatre plantejaments:

Comprensió de l'ús indegut de la tecnologia

El diplomàtic va constatar la desigualtat en el consum i utilització de la tecnologia: "Mentre la tecnologia continua el seu camí de creixement, segueix existint una bretxa entre els que poden i els que no poden accedir als seus molts i cada vegada més beneficis."

En aquesta realitat, es pot fer ús de la tecnologia de manera profitosa o de manera inadequada per a la humanitat. Per això afirma: "El sol fet que aquesta Conferència estigui dedicada a l'ús de la tecnologia per combatre el tràfic revela, d'una banda, que la tecnologia és per si una cosa bona ... D'altra banda, també, que les comunicacions s'usen per reclutar víctimes potencials ".

Per això ens recorda: "A causa dels seus considerables recursos econòmics, el crim organitzat és capaç d'utilitzar les tecnologies més avançades per explotar els que simplement desitgen un futur digne per ells i per les seves famílies. Sense els mitjans i els coneixements necessaris per verificar l'origen de qualsevol material o oferta rebuda, molts són enganyats i manipulats en canals d'explotació. És un engany que passa sovint: els traficants que s'aprofiten de les esperances i els somnis dels pobres prometent que aquests seran fàcils d'aconseguir ".

Mons. Urbanczyk crida l'atenció sobre els múltiples usos de la tecnologia, en un context ètic més ampli. Pot ser utilitzada per atacar greus problemes com el tràfic de persones, l'esclavitud, la lluita contra el racisme, la xenofòbia i les formes connexes d'intolerància.

Protecció de les víctimes

Per al representant de la Santa Seu, privilegiar els beneficis econòmics sobre les persones ajuda a afavorir la dinàmica del tràfic i problemes afins, perquè "tendeix a enfosquir la freda lògica del tràfic humà com extremadament rendible, implantat fins i tot en empreses de renom".

En la conferència, Mons. Urbanczyk va recordar que hi ha moltes institucions que treballen contra el crim del tràfic de persones. Va declarar: "les seves accions tenen, de fet, un doble objectiu. D'una banda, ells busquen la reintegració en la societat de les persones que han estat víctimes de l'explotació. De l'altra, promouen una major consciència de la necessitat de difondre informació sobre el tràfic, així com sobre les seves conseqüències tràgiques". Va ressaltar la importància de les mateixes víctimes, perquè poden facilitar informació valuosa per desmantellar les xarxes criminals.

Jutjar els criminals

Ha subratllat que "un ús responsable de la tecnologia permet la consecució d'objectius a gran escala: com la ràpida identificació tant de les víctimes com dels traficants".

Va insistir: "És molt important desmantellar tant les pròpies xarxes delictives, com els seus sectors relacionats, així com identificar els funcionaris públics corruptes i la cadena de consum vinculada als interessos sense escrúpols i il·legals dels grups financers i econòmics, tant nacionals com internacionals".

Un crim que s'actualitza constantment

Mons. Urbaczyk considera que les polítiques utilitzades per lluitar contra el tràfic de persones cal actualitzar-se constantment. Va afirmar: "cal estar d'acord amb el canvi continu i ràpid dels mètodes i les trajectòries dels delinqüents, que sovint són els primers a emprar tecnologies innovadores per als seus propòsits".

Va recordar que un dels mètodes utilitzats per les xarxes delictives és la venda en línia de productes derivats del treball en condicions d'esclavitud o de la venda de persones. Adverteix als consumidors dels productes del tràfic i de l'esclavitud, per això recorda al papa Benet XVI: "És bo que la gent s'adoni que comprar és sempre un acte moral - i no simplement econòmic (Caritas in veritate, 66 ).

El delegat de la Santa Seu va finalitzar fent una crida: "Hi ha una necessitat de lleis justes que se centrin en la persona humana, que defensin drets fonamentals i els restableixin quan hagin estat violats. Tals lleis, han de preveure també, la rehabilitació de les víctimes , garantir la seva seguretat personal i incloure mitjans efectius d'aplicació que no deixin marge per a la corrupció o la impunitat ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.