Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

La meitat dels infants del món no van a l'escola preescolar

Segons l'últim informe d'UNICEF titulat "Un món a punt per aprendre: donar prioritat a l'educació de qualitat en la primera infància", en els països de baixos ingressos "només 1 de cada 5 nens està matriculat a l'escola preescolar".

Vatican News, 10 abril 19

Segons un nou informe d'UNICEF, més de 175 milions de nens - al voltant de la meitat dels nens en edat pre-escolar a tot el món - no estan inscrits a l'escola preescolar. Als països de baixos ingressos només 1 de cada 5 nens està matriculat a l'escola preescolar, en comparació amb 4 de cada 5 en els països d'alts ingressos.

Tal com mostren les dades disponibles en 48 països, "el 47% dels nens que assisteixen a programes d'educació preescolar mostren un progrés en l'alfabetització i la capacitat de fer càlculs, en comparació amb el 20% dels nens que no reben aquest tipus d'educació ". Per tant, els nens que assisteixen a l'educació preescolar tenen 2 vegades més probabilitats de mantenir-se al dia per aprendre a llegir o fer càlculs que els nens que no reben aquest tipus d'educació.

Els nens pobres tenen 7 vegades menys probabilitats d'assistir a l'escola preescolar

L'informe també revela que en aproximadament 64 països, els nens més pobres tenen 7 vegades menys probabilitats que els nens de famílies més riques d'assistir a programes d'educació preescolar. A més, en alguns països la bretxa entre rics i pobres encara és més gran. Per exemple, els nens de les famílies més riques de la República del Nord de Macedònia tenen 50 vegades més probabilitats de rebre educació preescolar que els de les famílies més pobres.

1 de cada 4 nens viu en països de guerra o desastres naturals

82 milions de nens - 1 de cada 4 a tot el món - en edat pre-escolar viuen en 33 països afectats per conflictes o desastres. D'aquests - diu l'informe - més de 2/3 no estan matriculats en programes d'educació preescolar.

Els estudis de les mares afecten les possibilitats dels seus fills

Pel que fa al cicle de rendiment acadèmic, UNICEF relleva que als països amb dades disponibles, els nens nascuts de mares que han completat l'educació secundària i superior tenen aproximadament 5 vegades més probabilitats d'assistir a programes d'educació infantil que aquells les mares de les quals van completar només el cicle d'educació primària o no va rebre educació formal.

Crida d'UNICEF a totes les nacions

Al final de l'informe, UNICEF demana als governs "que esdevinguin universal almenys 1 any d'educació preescolar de qualitat" i que formin part del camí educatiu de tots els nens, "especialment els més vulnerables i exclosos". Per convertir tot això en realitat, l'organització els exhorta a que comprometin com a mínim "el 10% dels seus recursos educatius nacionals" per expandir l'educació preescolar i invertir en mestres, estàndards de qualitat i expansió justa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.