Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Mèxic: Catòlics compromesos en combatre els feminicidis i la violència de gènere

"Volem aprofundir, a través d'un diàleg obert i interdisciplinar, les qüestions relacionades amb la discriminació basada en el gènere, la seva influència en la vida familiar i els problemes d'exclusió social", explica Ivonne Ruiz, responsable de comunicació de la Universitat Catòlica Lumen gentium de l'arxidiòcesi de la Ciutat de Mèxic on es va organitzar el segon Congrés Internacional sobre "Gènere, família i exclusió social".

Fides, 10 abril 19

"El Congrés parteix amb un tema actual i experiencial, que concerneix un fenomen preocupant en el nostre país en aquest moment", continua Ruiz. "Són qüestions rellevants com el feminicidi i la violència de gènere, que són molt alts a Mèxic i afecten milers de dones sense que es trobin les respostes adequades. D'aquesta manera, es penalitza el futur de la humanitat basada en la família, considerada un lloc sagrat des d'un punt de vista teològic, sense oblidar tampoc la perspectiva filosòfica de la identitat i els models de gènere", diu Ivonne.

L'experta assenyala a més: "El primer Congrés es va llançar l'any passat amb motiu del vintè aniversari de l'encíclica 'Fides et Ratio' de Joan Pau II. L'objectiu és continuar cada any a partir d'una reflexió de caràcter social, antropològic i religiós ".

Mèxic és un dels països llatinoamericans amb major incidència de feminicidis després Argentina i Bolívia. Segons les Nacions Unides, almenys 6 de cada 10 dones mexicanes han patit un episodi de violència. El 41,3% de les dones van ser víctimes de violència sexual i nou dones van ser assassinades cada dia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.