Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Mèxic: Catòlics compromesos en combatre els feminicidis i la violència de gènere

"Volem aprofundir, a través d'un diàleg obert i interdisciplinar, les qüestions relacionades amb la discriminació basada en el gènere, la seva influència en la vida familiar i els problemes d'exclusió social", explica Ivonne Ruiz, responsable de comunicació de la Universitat Catòlica Lumen gentium de l'arxidiòcesi de la Ciutat de Mèxic on es va organitzar el segon Congrés Internacional sobre "Gènere, família i exclusió social".

Fides, 10 abril 19

"El Congrés parteix amb un tema actual i experiencial, que concerneix un fenomen preocupant en el nostre país en aquest moment", continua Ruiz. "Són qüestions rellevants com el feminicidi i la violència de gènere, que són molt alts a Mèxic i afecten milers de dones sense que es trobin les respostes adequades. D'aquesta manera, es penalitza el futur de la humanitat basada en la família, considerada un lloc sagrat des d'un punt de vista teològic, sense oblidar tampoc la perspectiva filosòfica de la identitat i els models de gènere", diu Ivonne.

L'experta assenyala a més: "El primer Congrés es va llançar l'any passat amb motiu del vintè aniversari de l'encíclica 'Fides et Ratio' de Joan Pau II. L'objectiu és continuar cada any a partir d'una reflexió de caràcter social, antropològic i religiós ".

Mèxic és un dels països llatinoamericans amb major incidència de feminicidis després Argentina i Bolívia. Segons les Nacions Unides, almenys 6 de cada 10 dones mexicanes han patit un episodi de violència. El 41,3% de les dones van ser víctimes de violència sexual i nou dones van ser assassinades cada dia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.