Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Xile: Mons. Celestino Aós espera reunir-se amb les víctimes d'abusos

L'Administrador Apostòlic de Santiago de Xile, Mons. Celestino Aós, va expressar el seu desig de reunir-se amb les víctimes d'abusos comesos per membres del clergat, per escoltar-les i convidar-los a donar la seva aportació en la prevenció i lluita contra aquests delictes.

ACIprensa, 10 abril 19

"Jo espero reunir-me, i convoco a tots aquells que han estat víctimes perquè puguin fer la seva aportació -des del dolor, de vegades també diria des de la ràbia- per sortir cap endavant, per conformar una Església que estigui més propera de l'Evangeli, més propera de Jesucrist i des d'allà pugui ser efectivament un referent per a tota la humanitat, perquè els abusos no són només dins de l'Església ", ha afirmat en declaracions a EWTN i ACI Prensa durant el seu viatge a Roma.

En aquest sentit, va enviar un missatge a les víctimes d'abusos i als seus familiars per dir-los que "estem amb ells, sentim el dolor, tractem de sentir el dolor que han patit, voldríem que mai hagués passat això i que estem disposats a lluitar, en el que estigui de la nostra part, perquè això no passi".

A més, el religiós va assenyalar que "l'Església de Xile està manifestant, com cap altra institució, el treball en aquest sentit. Són milers i milers d'agents pastorals en tot Xile que assisteixen a cursos de preparació per enfrontar aquests casos".

Mons. Aós va destacar a ACI Prensa que la prioritat formativa del clergat serà "seguir Jesucrist en aquest estil que ell marca", perquè "a l'Església l'autoritat és servei i en l'Església el sacerdot ha de ser un servidor".

"No pot ser mai aquest clericalisme que el Papa tantes vegades censura: perquè soc sacerdot tinc privilegis, tinc drets, tinc el poder (...). Som indubtablement un grup a part en el fet que tenim el sacerdoci ministerial, però això no ens fa millors, sinó que ens fa diferents quant hem de tenir un paper diferent i tenim una obligació major de ser més sants, de ser millors cristians, perquè el sacerdot és un batejat que exerceix aquesta funció ", va exclamar.

Per això, el religiós va remarcar que "així com volem que un professional sigui un bon professional, volem d'una dona que ha rebut el do de la maternitat sigui una bona mare, volem que aquell que ha rebut la imposició de mans sigui un bon prevere".

Durant la seva visita a Roma, Mons. Aós es va reunir amb el Sant Pare el divendres a la tarda i aquest dimarts 9 d'abril va concelebrar amb el Pontífex la Missa a la Casa Santa Marta.

A més, l'Administrador Apostòlic de Santiago va visitar diferents dicasteris i va tenir reunions de treball amb l'Arquebisbe de Boston (EUA) i President de la Comissió Pontifícia de Protecció de Menors, Cardenal Séan O'Malley; així com amb l'Arquebisbe de Malta i Secretari adjunt de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, Mons. Charles Scicluna.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.