Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

El papa Francesc demana pregar pel personal sanitari i humanitari de les zones bèliques

Al seu vídeo del mes d'abril, el papa Francesc demana als catòlics que preguin pels metges, infermers, personal sanitari i humanitari en zones de guerra. També assegura que la presència d'aquests professionals en territoris de conflicte és un signe d'esperança per a molts, perquè "arrisquen la seva pròpia vida per salvar la vida dels altres" i mostren el rostre més humà i misericordiós de la guerra.

Mans Unides, 10 abril 19

A la celebració de la XI Jornada de la Pau l'any 1978, Sant Pau VI va dir: "Els metges són persones doctes, valentes i bones que han fet de la ciència i l'art sanitari la seva vocació i professió". Respecte a aquest tema, el papa Francesc afegia l'any 2016 -en el seu Discurs davant d'una representació de metges espanyols i llatinoamericans al Vaticà-: "El compromís dels metges no només se sustenta a la seva competència tècnica, sinó principalment en la seva actitud compassiva i misericordiosa envers els qui pateixen en el cos i en l'esperit. La compassió és d'alguna manera l'ànima mateixa de la medecina. La compassió no és llàstima, és patir amb".

Actualment, existeixen més de 20 conflictes armats al món, dels quals 7 -segons dades de l'ACNUR- han causat un major nombre de víctimes i desplaçats forçats: Iemen, Iraq, Síria, Sudan del Sud, Somàlia, Afganistan i Ucraïna. No ens podem oblidar tampoc de la República Democràtica del Congo o la República Centreafricana, que es troben en conflicte constant des de fa anys.

Com denuncien diverses organitzacions humanitàries, a les guerres d'avui, els hospitals i centres sanitaris ja no poden considerar-se un lloc segur, perquè són bombardejats de forma rutinària com a objectius bèl·lics, en contra del que demana el Dret Internacional Humanitari.

El pare Frédéric Fornos SJ, director internacional de la Xarxa Mundial d'Oració del Papa i del Moviment Eucarístic Juvenil, recorda que en els conflictes armats els civils són les primeres víctimes, i "per això el personal sanitari en zones de guerra és essencial. Salven vides i alleugen el patiment en condicions perilloses". Malgrat això, sovint són atacats, en comptes de respectar-se el dret internacional humanitari. "Recordem i preguem per aquests homes i dones que ofereixen la pròpia vida per salvar la vida dels altres", afegeix Fornos.

Com indica el papa Francesc a Gaudete et Exsultate (no.5), "l'oferiment de la pròpia vida pels altres és també un camí de santedat". És el que va dir també Francesc a la trobada amb la Creu Roja italiana el 27 de gener del 2018, on afegí: "El Bon Samarità no sotmet a l'home ferit a cap examen previ, no el jutja i no subordina la seva ajuda a cap prerrogativa moral, ni tan sols a les religioses".

Preguem amb el papa Francesc

Mans Unides ens convida a pregar tot junts pels metges i personal humanitari presents en zones de guerra, que arrisquen la seva pròpia vida per salvar la dels altres. Per fer-ho, compartim amb vosaltres les paraules que el papa Francesc va pronunciar a la Conferència sobre Dret Internacional Humanitari del 28 d'octubre de 2017.

«És encoratjador veure les moltes mostres de solidaritat i caritat, que no manquen en temps de guerra. Hi ha moltes persones, molts grups caritatius i organitzacions no governamentals, a l'Església i fora d'ella, els membres de les quals fan front a dificultats i perills per guarir els ferits i els malalts, per enterrar els morts, per donar de menjar als famolencs i de beure als assedegats, per visitar els presoners. Realment l'ajuda a les víctimes del conflicte combina diverses obres de misericòrdia, per les que serem jutjats al final de la vida. Tant de bo les organitzacions humanitàries actuïn sempre de conformitat amb els principis fonamentals de la humanitat, imparcialitat, neutralitat i independència».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.