Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Homilia del Papa: Cedir davant el fracàs és la desolació cristiana

Durant la Missa celebrada aquest dimarts 9 d'abril a la capella de la Casa de Santa Marta, el papa Francesc ha comentat la primera lectura, presa del Llibre dels Nombres, per referir-se a "l'esperit del cansament" que "treu l'esperança".

Vatican News, 9 abril 19

De vegades els cristians "prefereixen el fracàs", que deixa lloc a les queixes i a la insatisfacció, "camp perfecte per a la sembra del diable". En la seva homilia de la Missa del matí, el papa Francesc ha reflexionat sobre el "cansament", relatat en el Llibre dels Nombres (Nm 21, 4-9). "El poble de Déu - llegim a la primera lectura - no va suportar el viatge": "L'entusiasme" i "l'esperança" de la fugida de l'esclavitud a Egipte s'havien esvaït poc a poc a la vora del mar i després en el desert, arribant a murmurar contra Moisès. "L'esperit del cansament ens treu l'esperança - va observar el Sant Pare -" el cansament és selectiu: ens fa veure sempre el dolent del moment que estem vivint i oblidar les coses bones que hem rebut ".

I nosaltres, quan estem en la desolació, no suportem el viatge i busquem refugi en els ídols o a la murmuració, o en tantes coses ... Aquest és un model per a nosaltres. I aquest esperit del cansament en nosaltres, els cristians, també ens porta a una manera de viure insatisfet: l'esperit de la insatisfacció. No ens agrada tot, tot surt malament ... El mateix Jesús ens ho va ensenyar quan diu d'aquest esperit de la insatisfacció que som com els nens que juguen.

La sembra del diable

Alguns cristians es rendeixen davant el "fracàs", sense adonar-se que aquest és el "camp perfecte per a la sembra del diable". A vegades tenen "por de les consolacions" - va prosseguir dient el papa Bergoglio - "por a l'esperança", "por de les carícies del Senyor".

Aquesta és la vida de molts cristians. Viuen queixant-se, viuen criticant, viuen murmurant i viuen insatisfets. "El poble no va suportar el viatge". Nosaltres, els cristians, sovint no suportem el viatge. I la nostra preferència és la inclinació al fracàs, és a dir, la desolació. I la desolació és de la serp: la serp antiga, la del Paradís terrenal. És un símbol. I aquí la mateixa serp que va seduir a Eva, és això una manera de fer veure la serp que tenen dins, que sempre mossega a la desolació.

Por a l'esperança

Passar la vida queixant-se: els passa als que "prefereixen el fracàs", "no suporten l'esperança", "no van suportar la resurrecció de Jesús".

Germans i germanes, recordem només aquesta frase: "El poble no va suportar el viatge". Els cristians no suporten el viatge. Els cristians no suporten l'esperança. Els cristians no suporten la curació. Els cristians no suporten la consolació. Estem més aferrats a la insatisfacció, al cansament, al fracàs. Que el Senyor ens alliberi d'aquesta malaltia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.