Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Papa Francesc: "Quan Jesús ens perdona sempre ens obre un nou camí"

Durant el rés de l'Àngelus des del Palau Apostòlic del Vaticà en aquest V diumenge de Quaresma, el papa Francesc va explicar que "quan Jesús ens perdona, sempre ens obre un nou camí perquè avancem".

ACiprensa, 8 abril 19

En reflexionar al passatge evangèlic de la dona adúltera, el Sant Pare va assenyalar que "en aquest temps de Quaresma, estem cridats a reconèixer-nos com pecadors i a demanar perdó a Déu. I el perdó, al seu torn, ens reconcilia i ens dóna la pau, ens fa recomençar una història renovada", va explicar.

En aquesta línia, el Pontífex va assegurar que les paraules de Jesús a l'Evangeli de Sant Joan són també una invitació a la conversió "que s'aplica a cada un de nosaltres".

"Tota conversió veritable està dirigida a un nou futur, a una nova vida, a una vida bella, a una vida lliure de pecat, a una vida generosa", va dir el Papa qui va exhortar a no tenir por de Jesús "perquè obre aquesta porta a una nova vida".

A més, durant la seva breu predicació prèvia a l'oració mariana, el Sant Pare va contrastar les dues actituds presents en la narració evangèlica, la dels escribes i fariseus d'una banda i la de Jesús per una altra. "Els primers volen condemnar la dona, perquè se senten els guardians de la llei i de la seva fidel aplicació. En canvi, Jesús vol salvar-la, perquè Ell és la misericòrdia de Déu que, perdonant, redimeix i reconcilia, renova", va afirmar.

D'aquesta manera, el papa Francesc va advertir que els interlocutors de Jesús estan tancats en "legalisme i volen tancar el Fill de Déu en la seva perspectiva de judici i condemna" i ha recordat que "Jesús no va venir al món per jutjar i condemnar, sinó per salvar i oferir a les persones una nova vida".

Per això, el Pontífex va explicar que "aquesta escena també ens convida a cada un de nosaltres a ser conscients que som pecadors, i a deixar anar de les mans les pedres de la denigració, condemna i de la xafarderia, que de vegades volem llançar contra els altres ".
Finalment, el Sant Pare va destacar la manera en què Jesús es va acomiadar de la dona "amb aquestes paraules estupendes: vés i d'ara en endavant, no pequis més". I el Papa va afegir que en aquesta manera, "Jesús obre un nou camí davant seu, creat per la misericòrdia, un camí que requereix el seu compromís de no pecar més".

"Que la Mare de Déu ens ajudi a donar testimoni a tots l'amor misericordiós de Déu que, en Jesús, ens perdona i fa nova la nostra existència, oferint-nos sempre noves possibilitats", ha conclòs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.