Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Un tractament evita que el fetge gras derivi en càncer

Investigadors de l’Idibaps proposen en un article a Nature Medicine un canvi de paradigma en l’abordatge de l’esteatohepatitis, el grau més avançat de fetge gras no alcohòlic. Fins ara, es creia que l’acumulació de greix al fetge i la seva inflamació era el procés clau de la malaltia, però en un estudi internacional amb animals han demostrat que, en realitat, el desencadenant és l’acumulació excessiva de plaquetes en aquest òrgan. Utilitzant ratolins, també han pogut comprovar que la inhibició de les plaquetes amb un fàrmac específic evita l’aparició del càncer.

El Punt Avui, 3 abril 19

Com si d’una cadena es tractés, l’augment de l’obesitat i la diabetis en la societat occidental ha fet créixer l’incidència del fetge gras. Es calcula que un 25% de la població té aquesta acumulació excessiva, que en un terç dels malalts arriba a provocar la inflamació pròpia de l’esteatohepatitis. Alhora, aquest grau més elevat del fetge gras pot acabar evolucionant cap a carcinoma hepatocelular, que és el responsable d’un 90% dels càncers primaris de fetge.

El doctor Josep Maria Llovet, cap del grup de recerca translacional en oncologia hepàtica de l’Idibaps, sosté que la descoberta sobre el desencadenant de l’esteatohepatitis “suposa un canvi de paradigma” que els permet “plantejar el tractament amb un antiagregant selectiu de plaquetes com a estratègia per prevenir l’aparició del càncer de fetge i la cirrosi en els pacients que tenen aquesta malaltia”.

Els investigadors se centraran ara en la manera de traduir la descoberta en un tractament preventiu contra el càncer per als malalts d’esteatohepatitis i ja proposen una diana terapèutica selectiva, el receptor plaquetari GPIba. “Si es bloqueja té un efecte antiagregant i no es produeix l’activació inflamatòria del fetge”, explica la científica Roser Pinyol. Els investigadors, però, recorden que la prevenció primària és evitar l’obesitat, que afecta un terç de la població a Occident.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.