Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Un tractament evita que el fetge gras derivi en càncer

Investigadors de l’Idibaps proposen en un article a Nature Medicine un canvi de paradigma en l’abordatge de l’esteatohepatitis, el grau més avançat de fetge gras no alcohòlic. Fins ara, es creia que l’acumulació de greix al fetge i la seva inflamació era el procés clau de la malaltia, però en un estudi internacional amb animals han demostrat que, en realitat, el desencadenant és l’acumulació excessiva de plaquetes en aquest òrgan. Utilitzant ratolins, també han pogut comprovar que la inhibició de les plaquetes amb un fàrmac específic evita l’aparició del càncer.

El Punt Avui, 3 abril 19

Com si d’una cadena es tractés, l’augment de l’obesitat i la diabetis en la societat occidental ha fet créixer l’incidència del fetge gras. Es calcula que un 25% de la població té aquesta acumulació excessiva, que en un terç dels malalts arriba a provocar la inflamació pròpia de l’esteatohepatitis. Alhora, aquest grau més elevat del fetge gras pot acabar evolucionant cap a carcinoma hepatocelular, que és el responsable d’un 90% dels càncers primaris de fetge.

El doctor Josep Maria Llovet, cap del grup de recerca translacional en oncologia hepàtica de l’Idibaps, sosté que la descoberta sobre el desencadenant de l’esteatohepatitis “suposa un canvi de paradigma” que els permet “plantejar el tractament amb un antiagregant selectiu de plaquetes com a estratègia per prevenir l’aparició del càncer de fetge i la cirrosi en els pacients que tenen aquesta malaltia”.

Els investigadors se centraran ara en la manera de traduir la descoberta en un tractament preventiu contra el càncer per als malalts d’esteatohepatitis i ja proposen una diana terapèutica selectiva, el receptor plaquetari GPIba. “Si es bloqueja té un efecte antiagregant i no es produeix l’activació inflamatòria del fetge”, explica la científica Roser Pinyol. Els investigadors, però, recorden que la prevenció primària és evitar l’obesitat, que afecta un terç de la població a Occident.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.