Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

El papa als migrants: "Vostès no estan marginats, són al cor de l'Església"

El papa Francesc va tancar les seves activitats del seu primer dia del viatge apostòlic al Marroc a la seu de Càritas de la diòcesi de Rabat. Allí va ser rebut pel bisbe de Tànger, monsenyor Santiago Agrelo, qui li va presentar a un grup de refugiats del nord d'Àfrica, "els que porten les marques de Crist. En ells, el Senyor s'estremeix de fred i de solitud. En ells està present Crist. Tots esperem trobar en les seves paraules llum de fe per orientar-nos, per no defallir en el camí. Gràcies per estimar", ha indicat el prelat de Tànger.

AICA, 1 abril 19

El papa Francesc va expressar la seva alegria de trobar a persones migrants ateses per Càritas, perquè la migració "és ruptura", "és una ferida que clama al cel, i per això no volem que la nostra paraula sigui la indiferència i el silenci. Molt més quan es constata que són molts milions els refugiats i els altres migrants forçats que demanen la protecció internacional, sense comptar a les víctimes del tràfic i de les noves formes d'esclavitud en mans d'organitzacions criminals. Ningú pot ser indiferent davant aquest dolor".

En el seu discurs, el Papa es va referir al Pacte Mundial per unes Migracions Segures, Ordenades i Regulars adoptat per la Conferència Intergovernamental de Marràqueix, "perquè en ell es busca retornar-li a la imatge del migrant, un rostre, una història, una raó per la que ha decidit deixar la seva terra. Un migrant no és més humà o menys humà, en funció de la seva ubicació a un costat o a un altre d'una frontera ".

"No podem oblidar que el progrés dels nostres pobles no pot mesurar-se únicament pel desenvolupament tecnològic o econòmic". "Que deserta i inhòspita es torna una ciutat quan perd la capacitat de compassió! Una societat sense cor ... una mare estèril. Vostès no estan marginats, són al centre del cor de l'Església ".

En aquest sentit, el Sant Pare va destacar quatre verbs sobre el tema de les migracions: acollir, protegir, promoure i integrar, "perquè qui vulgui ajudar a fer aquesta aliança més concreta i real pugui involucrar-se amb saviesa en lloc de romandre en silenci, ajudar en lloc d'aïllar, construir en comptes d'abandonar".

Aquests quatre verbs ens impliquen a tots perquè "tots som necessaris per garantir una vida més digne, segura i solidària. M'agrada pensar que el primer voluntari, assistent, socorrista i amic d'un migrant és un altre migrant que coneix en primera persona el patiment del camí ". "Cal que vostès, migrants, s'asseguin com els primers protagonistes i executors en tot aquest procés". I va ressaltar que aquests quatre verbs són capaços de "crear aliances, de recuperar espais per donar dignitat".

Francesc va explicar el significat de cada verb: "acollir vol dir, sobretot, ampliar les possibilitats perquè els emigrants i refugiats puguin entrar de manera segura i legal als països de destí". "Protegir vol dir que es garanteixi la defensa dels drets i de la dignitat dels emigrants i refugiats, independentment del seu estatus migratori".

Per la seva banda, promoure "significa garantir a tots, migrants i locals, la possibilitat de trobar un ambient segur que els permeti realitzar-se integralment. Aquesta promoció comença reconeixent que cap és un rebuig humà, sinó que és portador d'una riquesa personal, cultural i professional que pot aportar molt aquí on es troba ".

Finalment, integrar "vol dir comprometre en un procés que doni valor tant el patrimoni cultural de la comunitat receptora com el dels migrants, construint així una societat intercultural i oberta".

En concloure el seu missatge, el Papa es va dirigir especialment als migrants: "Estimats amics: l'Església reconeix els patiments que marquen el seu camí i pateix al costat de vostès. Per al cristià no es tracta només dels migrants, sinó que és Crist mateix qui crida a les nostres portes". "Perquè tot home té dret a la vida, tot home té dret a tenir somnis i a trobar el lloc que li correspon en la nostra casa comuna".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.