Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

El papa Francesc demana superar la desconfiança entre els pobles

El papa Francesc va realitzar al Marroc una crida a superar les desconfiances i divisions entre pobles i va animar a fer un exercici de misericòrdia com a fills de Déu. En l'homilia pronunciada a la Missa celebrada a Rabat, el Sant Pare va recórrer a la paràbola del fill pròdig, en la qual el pare va a la trobada dels seus dos fills: primer, a la trobada d'aquell que havia abandonat la llar i torna penedit. En segon lloc, va a la trobada del seu altre fill i el convida a participar a la festa pel retorn del primer. No obstant això, "al fill gran sembla que no li agradaven les festes de benvinguda, li costava suportar l'alegria del pare, no reconeix el retorn del seu germà: 'aquest fill teu', ha afirmat. Per ell el seu germà segueix perdut, perquè l'havia perdut ja en el seu cor".

ACIprensa, 1 abril 19

"En la seva incapacitat de participar de la festa", va explicar el Sant Pare, "no només no reconeix al seu germà, sinó que tampoc reconeix al seu pare. Prefereix l'orfandat a la fraternitat, l'aïllament a la trobada, l'amargor a la festa".

"No només li costa entendre i perdonar al seu germà, tampoc pot acceptar tenir un pare capaç de perdonar, disposat a esperar i vetllar perquè cap quedi fora, en definitiva, un pare capaç de sentir compassió".

Aquesta tensió entre germans té el seu reflex en la tensió entre pobles i comunitats, "una tensió que des de Caín i Abel ens habita i que estem convidats a mirar de cara".

"És cert, són tantes les circumstàncies que poden alimentar la divisió i la confrontació; són innegables les situacions que poden portar-nos a enfrontar-nos i dividir-nos. No podem negar-ho. Sempre ens amenaça la temptació de creure en l'odi i la venjança com a formes legítimes de brindar justícia de manera ràpida i eficaç".

No obstant això, "l'experiència ens diu que l'odi, la divisió i la venjança, l'únic que aconsegueixen és matar l'ànima dels nostres pobles, enverinar l'esperança dels nostres fills, destruir i emportar-se tot el que estimem".

Per aquest motiu, "Jesús ens convida a mirar i contemplar el cor del Pare. Només des d'aquí podrem redescobrir cada dia com a germans. Només des d'aquest horitzó ampli, capaç d'ajudar-nos a transcendir les nostres miops lògiques divisòries, serem capaços d'arribar a una mirada que no pretengui clausurar ni claudicar les nostres diferències buscant potser una unitat forçada o la marginació silenciosa".

"Només si cada dia som capaços d'aixecar els ulls al cel i dir Pare nostre podrem entrar en una dinàmica que ens possibiliti mirar i arriscar-nos a viure no com a enemics sinó com germans".

Davant d'aquesta desconfiança entre pobles i comunitats, entre germans, el Papa va suggerir que "en comptes de mesurar-nos o classificar-nos per una condició moral, social, ètnica o religiosa", es reconegui "que hi ha una altra condició que ningú podrà esborrar ni aniquilar ja que és pur regal: la condició de fills estimats, esperats i celebrats pel Pare ".

Tampoc "caiguem en la temptació de reduir la nostra pertinença de fills a una qüestió de lleis i prohibicions, de deures i compliments. La nostra pertinença i la nostra missió no naixerà de voluntarismes, legalismes, relativismes o integrismes sinó de persones creients que imploraran cada dia amb humilitat i constància: vingui a nosaltres el vostre Regne ".

El Papa va finalitzar la seva homilia donant les gràcies als cristians marroquins "per la manera en què donen testimoni de l'evangeli de la misericòrdia en aquestes terres. Gràcies pels esforços realitzats per a que les seves comunitats siguin oasi de misericòrdia. Els animo i encoratjo a seguir fent créixer la cultura de la misericòrdia, una cultura en la qual cap miri a l'altre amb indiferència ni aparti la mirada quan vegi el seu patiment ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.