Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Homilia del Papa: "Aquest és el temps de la misericòrdia"

Durant la celebració de la Missa matutina de l'últim dijous de març el Sant Pare ha convidat a preguntar-nos com va la nostra fidelitat al Senyor. I ha convidat amb força a la conversió. Insistint en la seva reflexió sobre la Paraula proposada per la Litúrgia del dia.

Vatican News, 28 març 19

Durant la Missa del matí celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta el papa Francesc s'ha referit a la fidelitat al Senyor, tant d'un poble com de cada un de nosaltres. I ha convidat amb força a la conversió. Insistint en la seva reflexió sobre la Paraula proposada per la Litúrgia del dia. El Papa ha advertit sobre el que comporta tenir un cor que no escolta la veu del Senyor, ja que si ho fem durant "dies, mesos i anys", es torna "com la terra sense aigua". "S'endureix". I quan hi ha alguna cosa que no ens agrada, desacreditem i calumniem al Senyor. Per això ha destacat que en l'Evangeli Jesús és clar: "Qui no està amb mi està contra mi". "O tens un cor obedient, o has perdut la fidelitat".

El risc de perdre la fidelitat

Un poble sense fidelitat, que ha perdut el sentit de la fidelitat. I aquesta és la pregunta que l'Església vol que ens fem avui, cada un de nosaltres: 'Jo, he perdut la fidelitat al Senyor?'. - 'No, no, vaig a missa tots els diumenges ...'. - Sí, sí, però aquesta fidelitat de cor: He perdut aquesta fidelitat, o el meu cor és dur, és tossut, és sord, no deixa entrar al Senyor, s'arregla amb tres o quatre coses i després fa el que vol?'. Aquesta és una pregunta per a cada un de nosaltres: Tots hem de fer-nos-la, perquè la Quaresma serveix per això, per reexaminar el nostre cor.

'Escoltar avui la veu del Senyor' és la invitació de l'Església. 'No s'endureixin el seu cor'. Quan un viu amb un cor dur, que no escolta el Senyor, va més enllà de no escoltar-lo i quan hi ha alguna cosa del Senyor que no li agrada, deixa de banda al Senyor sota algun pretext, desacredita al Senyor, calúmnia al Senyor, difama al Senyor.

Jesús diu: el que no està amb mi, està contra mi

"És el que li va passar a Jesús amb la gent", ha afirmat el Papa, referint-se a la pàgina de l'Evangeli de Sant Lluc, per deixar clar el que vol dir desacreditar el Senyor. Jesús va fer miracles, va curar els malalts "per demostrar que ell tenia el poder de sanació, també de les ànimes, dels nostres cors". ¿I què va dir aquesta gent obstinada? Que és a través de Belcebú, el cap dels dimonis, que Ell expulsa els dimonis ", va recordar Francesc. I ha assenyalat que "desacreditar el Senyor" és "el penúltim pas d'aquest rebuig del Senyor". Primer, no escoltar-lo deixant que el cor s'endureixi, i després desacreditar-lo. Només falta "l'últim pas que no té marxa enrere, i que és la blasfèmia contra l'Esperit Sant", ha dit al·ludint a les fortes paraules de Jesús, al final d'aquest Evangeli:

"M'importa que vinguis a mi. Això és el que m'importa"

Jesús tracta de convèncer-los, però no hi va ... I al final, així com el profeta acaba amb aquesta frase clara - 'la fidelitat s'ha anat' - Jesús acaba amb una altra frase que pot ajudar-nos: 'Qui no està amb mi, està contra mi '. 'No, no, estic amb Jesús, però a certa distància, no m'apropo massa': No, això no existeix. O estàs amb Jesús, o estàs en contra de Jesús; o ets fidel o ets infidel; o tens un cor obedient o has perdut la fidelitat.

Cada un de nosaltres pensi avui, durant la Missa i després durant el dia: Penseu una mica. 'Com està la meva fidelitat? Per rebutjar al Senyor, ¿busco algun pretext, alguna cosa i desacredito al Senyor? ... '. No perdis l'esperança. I aquestes dues paraules - 'la fidelitat ha desaparegut' i 'qui no està amb mi està contra mi' - perquè encara deixen espai per a l'esperança, també per a nosaltres.

Tornar al Senyor

El papa Francesc ha conclòs la seva homilia recordant que estem cridats a tornar al Senyor, tal com exhorta l'Aclamació a l'Evangeli: "Tornin a mi amb tot el seu cor", diu el Senyor, "perquè soc misericordiós i compassiu". "Sí, el teu cor és tan dur com aquesta pedra", "moltes vegades m'has desacreditat per no obeir", "però encara hi ha temps":

Però encara hi ha temps: 'Tornin a mi amb tot el cor', diu el Senyor, 'perquè jo soc misericordiós i compassiu: Jo oblido tot'. 'M'importa que vinguis a mi. Això és el que m'importa ', diu el Senyor. I oblida tota la resta. Aquest és el temps de la misericòrdia, és el temps de la compassió del Senyor: Obrim el nostre cor perquè Ell vingui a nosaltres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.