Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Trobada de Nobel a la GSE de Barcelona

L’escola de negocis Barcelona Graduate School of Economics va organitzar el 22 de març passat una trobada amb experts internacionals en economia, entre els quals dos premis Nobel d’economia, Robert E. Lucas i Edward C. Prescott, per abordar els principals canvis que s’estan produint a escala global. En el decurs de la taula rodona, l’experta nord-americana en comerç internacional i exdirectora i sotsdirectora gerent del Fons Monetari Internacional Anne Krueger va afirmar que el comerç internacional ha estat “víctima” del proteccionisme impulsat per Donald Trump. Krueger va criticar la política d’aranzels nord-americana i va assegurar que en realitat seran els EUA els més perjudicats pel creixement de mercats com el coreà i el xinès, que tenen d’altres alternatives per pactar acords comercials.

El Punt Avui, 27 març 19

Al seu torn, el Nobel d’economia del 2004, Edward C. Prescott, va defensar el creixement de l’economia interna dels Estats Units i va negar que el país estigui amenaçat de recessió, sobre la qual, va insistir, hi ha “probabilitat zero”. Segons les últimes dades del Departament de Comerç, els EUA viuen una expansió econòmica amb un creixement del 2,9% el 2018, per l’agressiu estímul fiscal llançat per Trump a través de la retallada d’impostos per a les empreses i, en menys grau, els treballadors. Prescott va afirmar que l’economia nord-americana va “extremadament bé” i ho va atribuir a una major descentralització en favor dels estats.

El Nobel d’economia també va assegurar que la deflació no portarà a una depressió econòmica, i va explicar que encara que hi hagi “una petita caiguda” en els preus, la recuperació serà ràpida. Això no obstant, va admetre que el dèficit comercial dels Estats Units el 2018 va ascendir a 621.000 milions de dòlars, el més alt en els últims deu anys, malgrat la política de proteccionisme comercial.

Per la seva banda, l’economista referent en mitjans socials i professor a la Universitat de Stanford Matthew O. Jackson va abordar el procés de globalització i va explicar com a mesura que augmenten la interdependència econòmica i les relacions comercials, disminueixen els conflictes entre els diferents països. Jackson va alertar sobre l’expansió d’internet, que, malgrat la possibilitat que té d’ampliar els cercles d’interacció, també produeix “la fragmentació i el reagrupament amb aquelles persones que tenen similituds ètniques, culturals, religioses, professionals. Tot plegat, contribueix a una polarització creixent”, va dir.

Els ponents que van participar a la jornada, en la qual també hi va ser l’especialista en mercat laboral Orley Ashenfelter, formen part del consell científic de la Barcelona GSE, que es reuneix periòdicament per oferir orientació estratègica a la institució barcelonina.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.