• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

Trobada de Nobel a la GSE de Barcelona

L’escola de negocis Barcelona Graduate School of Economics va organitzar el 22 de març passat una trobada amb experts internacionals en economia, entre els quals dos premis Nobel d’economia, Robert E. Lucas i Edward C. Prescott, per abordar els principals canvis que s’estan produint a escala global. En el decurs de la taula rodona, l’experta nord-americana en comerç internacional i exdirectora i sotsdirectora gerent del Fons Monetari Internacional Anne Krueger va afirmar que el comerç internacional ha estat “víctima” del proteccionisme impulsat per Donald Trump. Krueger va criticar la política d’aranzels nord-americana i va assegurar que en realitat seran els EUA els més perjudicats pel creixement de mercats com el coreà i el xinès, que tenen d’altres alternatives per pactar acords comercials.

El Punt Avui, 27 març 19

Al seu torn, el Nobel d’economia del 2004, Edward C. Prescott, va defensar el creixement de l’economia interna dels Estats Units i va negar que el país estigui amenaçat de recessió, sobre la qual, va insistir, hi ha “probabilitat zero”. Segons les últimes dades del Departament de Comerç, els EUA viuen una expansió econòmica amb un creixement del 2,9% el 2018, per l’agressiu estímul fiscal llançat per Trump a través de la retallada d’impostos per a les empreses i, en menys grau, els treballadors. Prescott va afirmar que l’economia nord-americana va “extremadament bé” i ho va atribuir a una major descentralització en favor dels estats.

El Nobel d’economia també va assegurar que la deflació no portarà a una depressió econòmica, i va explicar que encara que hi hagi “una petita caiguda” en els preus, la recuperació serà ràpida. Això no obstant, va admetre que el dèficit comercial dels Estats Units el 2018 va ascendir a 621.000 milions de dòlars, el més alt en els últims deu anys, malgrat la política de proteccionisme comercial.

Per la seva banda, l’economista referent en mitjans socials i professor a la Universitat de Stanford Matthew O. Jackson va abordar el procés de globalització i va explicar com a mesura que augmenten la interdependència econòmica i les relacions comercials, disminueixen els conflictes entre els diferents països. Jackson va alertar sobre l’expansió d’internet, que, malgrat la possibilitat que té d’ampliar els cercles d’interacció, també produeix “la fragmentació i el reagrupament amb aquelles persones que tenen similituds ètniques, culturals, religioses, professionals. Tot plegat, contribueix a una polarització creixent”, va dir.

Els ponents que van participar a la jornada, en la qual també hi va ser l’especialista en mercat laboral Orley Ashenfelter, formen part del consell científic de la Barcelona GSE, que es reuneix periòdicament per oferir orientació estratègica a la institució barcelonina.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.