Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

El Parlament Europeu dona suport a acabar amb el canvi d’hora el 2021

El Parlament Europeu ha donat suport aquest dimarts 26 de març a acabar amb el canvi d’hora estacional a la UE a partir del 2021 i permetrà a cada país escollir si vol mantenir l’horari d’estiu o el d’hivern.

Parlament Europeu, 27 març 19

Els Estats membres que decideixin quedar-se amb l'horari d'estiu canviarien per última vegada el rellotge al març del 2021, mentre que els que triïn l'horari d'hivern haurien de tornar a canviar l'hora a l'octubre del 2021. El text ha estat aprovat amb 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions.

 

Els eurodiputats estan d'acord amb la iniciativa de la Comissió Europea d'acabar amb el canvi horari, però són partidaris de retardar la seva aplicació fins al 2021 (i no al 2019 com proposava la Comissió).

 

Protecció del mercat interior

 

L'hemicicle insisteix que els Estats membres i la Comissió s'han de coordinar per garantir que l'aplicació de l'horari d'estiu a uns països i el d’hivern en uns altres no perjudicarà el funcionament del mercat interior.

 

Si la Comissió conclou que el desfasament pot afectar de manera significativa i permanent el mercat interior, podrà proposar retardar la data d'aplicació de la directiva un màxim de 12 mesos, assenyala el text aprovat pel ple.

 

Propers passos

 

Després d'aquesta votació, l'hemicicle està preparat per iniciar negociacions amb els ministres de la UE sobre el contingut final de la directiva. Atès que el Consell no ha fixat encara una posició comuna, el dossier es traslladarà al proper Parlament, sorgit de les eleccions del 26 de maig.

 

Antecedents

 

En resposta a iniciatives ciutadanes, el febrer de 2018 el Parlament va demanar a la comissió que avalués la conveniència de mantenir el canvi d'horari i que, en funció de les seves conclusions, proposés una revisió de la directiva vigent.

 

La Comissió va efectuar una avaluació, que va rebre 4,6 milions de respostes, el 84% favorables a suprimir el canvi, i tot seguit va presentar una proposta legislativa. Els colegisladors, el Parlament i el Consell, s'han de posar d'acord perquè el text pugui entrar en vigor.

 

La UE va unificar el procediment del canvi d'hora el 1980. D'acord amb la norma vigent, els països han de canviar a l'horari d'estiu l'últim diumenge de març i tornar a l'horari estàndard l'últim diumenge d'octubre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.