Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

El Parlament Europeu dona suport a acabar amb el canvi d’hora el 2021

El Parlament Europeu ha donat suport aquest dimarts 26 de març a acabar amb el canvi d’hora estacional a la UE a partir del 2021 i permetrà a cada país escollir si vol mantenir l’horari d’estiu o el d’hivern.

Parlament Europeu, 27 març 19

Els Estats membres que decideixin quedar-se amb l'horari d'estiu canviarien per última vegada el rellotge al març del 2021, mentre que els que triïn l'horari d'hivern haurien de tornar a canviar l'hora a l'octubre del 2021. El text ha estat aprovat amb 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions.

 

Els eurodiputats estan d'acord amb la iniciativa de la Comissió Europea d'acabar amb el canvi horari, però són partidaris de retardar la seva aplicació fins al 2021 (i no al 2019 com proposava la Comissió).

 

Protecció del mercat interior

 

L'hemicicle insisteix que els Estats membres i la Comissió s'han de coordinar per garantir que l'aplicació de l'horari d'estiu a uns països i el d’hivern en uns altres no perjudicarà el funcionament del mercat interior.

 

Si la Comissió conclou que el desfasament pot afectar de manera significativa i permanent el mercat interior, podrà proposar retardar la data d'aplicació de la directiva un màxim de 12 mesos, assenyala el text aprovat pel ple.

 

Propers passos

 

Després d'aquesta votació, l'hemicicle està preparat per iniciar negociacions amb els ministres de la UE sobre el contingut final de la directiva. Atès que el Consell no ha fixat encara una posició comuna, el dossier es traslladarà al proper Parlament, sorgit de les eleccions del 26 de maig.

 

Antecedents

 

En resposta a iniciatives ciutadanes, el febrer de 2018 el Parlament va demanar a la comissió que avalués la conveniència de mantenir el canvi d'horari i que, en funció de les seves conclusions, proposés una revisió de la directiva vigent.

 

La Comissió va efectuar una avaluació, que va rebre 4,6 milions de respostes, el 84% favorables a suprimir el canvi, i tot seguit va presentar una proposta legislativa. Els colegisladors, el Parlament i el Consell, s'han de posar d'acord perquè el text pugui entrar en vigor.

 

La UE va unificar el procediment del canvi d'hora el 1980. D'acord amb la norma vigent, els països han de canviar a l'horari d'estiu l'últim diumenge de març i tornar a l'horari estàndard l'últim diumenge d'octubre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.