Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Papa al Capitoli: "És necessari el diàleg entre el poder temporal i l'espiritual"

L'afirmació del Pontífex es dóna en el marc de la seva visita a la Seu de l'Ajuntament de Roma. El diàleg al qual es refereix ha de conduir a "col·laborar constantment en el respecte mutu", necessitat de creativitat "tant en el teixit quotidià de les bones relacions, com en el tractament dels molts problemes que la gestió d'una herència tan immensa necessàriament comporta".

Vatican News, 26 març 19

En una setmana plena de cites - diumenge va visitar el Santuari marià de Loreto i el proper cap de setmana viatjarà al Marroc - el papa Francesc s'ha dirigit durant el matí d'aquest 26 de març a visitar el Capitoli, seu de representació de l'Ajuntament de Roma, acollint la invitació de l'alcaldessa de la ciutat, la senyora Virginia Raggi. Es tracta del quart pontífex que visita aquesta Seu: el primer va ser Pau VI el 1966, seguit per Joan Pau II el 1998 i per Benet XVI el 2009.

Cal el diàleg entre el poder temporal i l'espiritual

En el discurs que ha dirigit a les autoritats, ric en expressions d'elogi envers la ciutat de Roma, la seva història, el seu patrimoni artístic, cultural i espiritual, que "al llarg dels seus gairebé 2.800 anys d'història", "ha sabut acollir i integrar a diferents poblacions i persones provinents de tot el món "," sense anul·lar les seves legítimes diferències, sense humiliar ni aixafar les seves respectives característiques i identitats ", el Romà Pontífex, reconeixent el caràcter plurivalent de l'anomenada "Ciutat eterna", ha subratllat la necessitat de "diàleg" entre el poder temporal i aquell espiritual.

Sang d'Apòstols, llavor de noves generacions de cristiansAixò perquè, "per una coincidència que és difícil no nomenar designi, aquí han coronat amb el martiri la seva missió dels Sants Apòstols Pere i Pau, i la seva sang, unida a la de molts altres testimonis, s'ha transformat en la llavor de noves generacions de cristians".

El diàleg a què es refereix el Papa, ha de conduir a "col·laborar constantment en el respecte mutu", necessitat de creativitat "tant en el teixit quotidià de les bones relacions, com en el tractament dels molts problemes que la gestió d'una herència tan immensa necessàriament comporta".

La "Ciutat eterna" necessita de cures humils i assidus

"La 'Ciutat eterna' - va dir el Papa - és com un enorme cofre de tresors espirituals, historicoartístics i institucionals, i al mateix temps és el lloc habitat per prop de tres milions de persones que aquí treballen, estudien, resen, es troben i porten endavant la seva història personal i familiar, i que en el seu conjunt són l'honor i l'esforç de tot administrador, de tot aquell que treballi pel bé comú de la ciutat". Per tant necessita de "cures humils i assídues i coratge creatiu per mantenir-se ordenat i vivible, perquè tant esplendor no es degradi".

Roma, portadora d'una "vocació universal"

Roma, a més "té una vocació universal", "portadora d'una missió i d'un ideal" a ser "narrat a tots", "a qualsevol poble al qual es pertanyi, qualsevol idioma es parli i de qualsevol color sigui la pell". Per tant és "decisiu", va dir el Pontífex, "que Roma es mantingui a l'alçada de les seves tasques i de la seva història", que sàpiga "ser un far de civilització i mestra d'acollida" i que no perdi "la saviesa que es manifesta en la capacitat d'integrar i fer que cada un se senti plenament implicat en un destí comú ".

Acollir, integrar, i crear oportunitats

Recordant el Congrés de 1974 titulat "Les responsabilitats dels cristians davant de les expectatives de caritat i justícia a la diòcesi de Roma", més conegut com el congrés " sobre els mals de Roma", que es va comprometre a posar en pràctica les indicacions del Concili Vaticà II permetent "afrontar amb més consciència les condicions reals de les perifèries urbanes, a les que havien arribat masses d'immigrants d'altres parts d'Itàlia", el Pontífex, fent el punt en el present d'aquestes perifèries que "han vist l'arribada, des de molts països, de molts migrants que han fugit de les guerres i la misèria", va assenyalar el desafiament de la ciutat eterna, " d'utilitzar les seves energies per acollir i integrar, per transformar les tensions i els problemes en oportunitats de trobada i creixement" . "Roma, ciutat de ponts, no de murs!"

No témer la caritat ni la bondat

"Que Roma, fecundada per la sang dels màrtirs, sàpiga extreure de la seva cultura, plasmada per la fe en Crist, els recursos de creativitat i de caritat necessaris per superar les pors que arrisquen amb bloquejar les iniciatives i els possibles camins", va dir . "No es temen la bondat ni la caritat! Elles són creatives i generen una societat pacífica, capaç de multiplicar les seves forces, d'afrontar els problemes amb serietat i menys ansietat, amb més dignitat i respecte per cada un i d'obrir-se a noves oportunitats de desenvolupament ", va afegir.

La Santa Seu vol col·laborar més i millor pel bé de la ciutat

Per part de la Santa Seu, el Papa va expressar que la mateixa "desitja col·laborar cada vegada més i millor pel bé de la ciutat, al servei de tots, especialment dels més pobres i desfavorits, per a la cultura de la trobada i per a una ecologia integral ". I va manifestar els seus "millors desitjos perquè tots se sentin plenament implicats en la consecució d'aquest objectiu, per confirmar amb la claredat de les idees i la força del testimoni quotidià, les millors tradicions de Roma i la seva missió, i perquè això promogui un renaixement moral i espiritual de la ciutat ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.