Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Representants de diverses creences participen al Parlament en una jornada de diàleg interreligiós

El Parlament ha acollit aquest dimarts 19 de març, a la tarda, una jornada amb motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, enguany amb el lema "veritat, justícia i religió". A l'acte, organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), hi han participat, entre d'altres, representants de les comunitats religioses que aplega aquesta entitat.

Parlament de Catalunya, 21 març 19

El president, Roger Torrent, ha inaugurat la sessió, juntament amb el president del GTER, l'arxipreste 'stavrophor' Joan Garcia, i la sub-directora general d'Afers Religiosos, Isabel Escandell.

Tots tres han expressat el rebuig pels atemptats com els d'aquesta setmana a Nova Zelanda, que mostren les "traces de malaltia" que "en el fons" té la societat, en paraules de l'arxipreste Garcia, que també ha defensat la importància de l'alteritat i ha reivindicat el paper de les religions com a "element de cohesió social" que "ajuda a fer créixer la societat".

Torrent ha destacat la importància de la convivència, el diàleg i l'empatia per combatre el "discurs de l'odi". "Hem de mirar-nos als ulls els uns als altres i entendre la mirada de l'altre, també des d'un punt de vista polític a casa nostra", ha advertit.

Escandell ha insistit que no hi pot haver "cap justificació religiosa a la barbàrie", ha remarcat la pluralitat de creences que conviuen a Catalunya i ha defensat el dret a la llibertat religiosa.

La sessió ha continuat amb les conferències "El paper de la justícia i de la pau en les religions", a càrrec de Jaume Flaquer, teòleg, doctor en islamologia i membre de Cristianisme i Justícia; "Celebració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional", a càrrec de Carme Gutiérrez, membre del Consell Interreligiós de Terrassa, i "El compromís del moviment ecumènic de l'ACAT per l'abolició de la tortura i la pena de mort", a càrrec d'Emili Chalaux, president d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT). La jornada l'ha moderada i clos Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i membre del GTER.

El GTER el formen representants de les esglésies catòlica i ortodoxa i de les comunitats evangèlica, musulmana i jueva, i les altres religions presents al país s'hi integren mitjançant el Consell Interreligiós. És un espai de diàleg i treball entre religions i té per objectiu, entre d'altres, promoure la pau i l'harmonia entre les creences, combatre els prejudicis i estereotips al voltant de les religions i afavorir-ne una integració natural a la societat.

La Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional va ser instituïda per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2010 i pretén fomentar el diàleg interreligiós i l'entesa entre confessions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.