Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Mallorca acull el Parlament Català de les Religions

La setena edició d'aquesta trobada de relació interreligiosa se celebrarà del 29 al 31 de març a Palma. Es vol donar protagonisme a la Mediterrània com a "confluència de cultures i religions".

El Punt Avui, 14 març 19

Davant l'auge de la ultradreta i de qui vol fer que les religions marquin i diferencïin ideologies, els diversos grups que treballen en diàleg interreligiós als Països Catalans i que s'aixopluguen al voltant de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, han organitzat el VII Parlament Català de les Religions, que divulga tot el contrari.

La cita, del 29 al 31 de març, se celebrarà aquesta vegada a Palma de Mallorca, on es proposa treballar els "referents espirituals de la Mediterrània" com a exemples d'entesa i unió. "La nostra Mediterrània és confluència de cultures i religions, tot el contrari dels extremismes que estan sorgint, de l'extrema dreta", explica Miquel Mascaró, president del Grup de Diàleg Interreligiós de Mallorca, que està al capdavant de l'organització d'aquest acte.

L'exemple de Llull

L'Estudi General Lul·lià, una institució docent fundada al segle XV, que va ser l'embrió de la Universitat de les Illes Balears, acollirà l'acte acadèmic, els debats i les taules de diàleg d'aquest VII Parlament Català de les Religions. "Ramon Llull és un dels grans exemples d'aquesta unió de cultures i religions, d'aquesta entesa que és la que hem de difondre i propagar", explica Miquel Mascaró.

Organitzat sota la coordinació de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, Audir, aquesta gran trobada interreligiosa té per objectiu apropar a tothom la diversitat de les tradicions i espiritualitats que avui ja és una realitat a casa nostra. La idea és "conèixer l'altre" per entendre'l.

El Parlament Català de les Religions, que té com a marc els Països Catalans, va néixer el 2005, després que el 2004 i amb motiu del Fòrum de les Cultures que es va fer a Barcelona se celebrés a la capital catalana el IV Parlament Mundial de les Religions, un esdeveniment que va dur a la ciutat líders mundials de totes les religions.

Les edicions anteriors d'aquest parlament català, que primer van ser anuals i després biennals, s'han celebrat fins ara a Barcelona, Manresa, Alacant, Lleida, Perpinyà i Girona. Per als qui hi estiguin interessats, encara hi ha temps per apuntar-s'hi, entrant a www.viiparlament.cat o enviant un correu a info@viiparlament.cat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.