Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Mallorca acull el Parlament Català de les Religions

La setena edició d'aquesta trobada de relació interreligiosa se celebrarà del 29 al 31 de març a Palma. Es vol donar protagonisme a la Mediterrània com a "confluència de cultures i religions".

El Punt Avui, 14 març 19

Davant l'auge de la ultradreta i de qui vol fer que les religions marquin i diferencïin ideologies, els diversos grups que treballen en diàleg interreligiós als Països Catalans i que s'aixopluguen al voltant de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, han organitzat el VII Parlament Català de les Religions, que divulga tot el contrari.

La cita, del 29 al 31 de març, se celebrarà aquesta vegada a Palma de Mallorca, on es proposa treballar els "referents espirituals de la Mediterrània" com a exemples d'entesa i unió. "La nostra Mediterrània és confluència de cultures i religions, tot el contrari dels extremismes que estan sorgint, de l'extrema dreta", explica Miquel Mascaró, president del Grup de Diàleg Interreligiós de Mallorca, que està al capdavant de l'organització d'aquest acte.

L'exemple de Llull

L'Estudi General Lul·lià, una institució docent fundada al segle XV, que va ser l'embrió de la Universitat de les Illes Balears, acollirà l'acte acadèmic, els debats i les taules de diàleg d'aquest VII Parlament Català de les Religions. "Ramon Llull és un dels grans exemples d'aquesta unió de cultures i religions, d'aquesta entesa que és la que hem de difondre i propagar", explica Miquel Mascaró.

Organitzat sota la coordinació de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, Audir, aquesta gran trobada interreligiosa té per objectiu apropar a tothom la diversitat de les tradicions i espiritualitats que avui ja és una realitat a casa nostra. La idea és "conèixer l'altre" per entendre'l.

El Parlament Català de les Religions, que té com a marc els Països Catalans, va néixer el 2005, després que el 2004 i amb motiu del Fòrum de les Cultures que es va fer a Barcelona se celebrés a la capital catalana el IV Parlament Mundial de les Religions, un esdeveniment que va dur a la ciutat líders mundials de totes les religions.

Les edicions anteriors d'aquest parlament català, que primer van ser anuals i després biennals, s'han celebrat fins ara a Barcelona, Manresa, Alacant, Lleida, Perpinyà i Girona. Per als qui hi estiguin interessats, encara hi ha temps per apuntar-s'hi, entrant a www.viiparlament.cat o enviant un correu a info@viiparlament.cat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.