Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Turkmenistan: Promoure el diàleg interreligiós, el respecte i les bones relacions entre cristians i musulmans

"Dialogar, compartir i donar testimoni, són actituds que donen fruits. La confrontació no ajuda, però hem de treballar en els punts en comú. Això és el que vaig aprendre en els meus 25 anys entre una majoria post-soviètica i musulmana ". És el que explica a Fides el pare Andrzej Madej, sacerdot polonès dels Oblats de Maria Immaculada (OMI) i Superior de la Missio sui iuris de Turkmenistan.

Fides, 7 març 19

L'oblat destaca la relació entre l'islam i el cristianisme: "L'islam reconeix Jesús com un profeta i això suposa un terreny fèrtil per al diàleg i per donar testimoni del que Crist és per a nosaltres, el Fill de Déu, el Salvador. També hi ha altres aspectes. Durant el festival Kurban Bairan, per exemple, els musulmans celebren l'ofrena del sacrifici d'Abraham. I fins i tot Maria representa un important pont ecumènic, ja que la reconeixen com la mare del profeta. Tenim en comú la fe en un Déu, el pelegrinatge als llocs sagrats, el dejuni i la misericòrdia envers els pobres i la pregària. L'espai en el qual podem crear un clima de diàleg i intercanvi és ampli".

El pare Madej explica: "Experimentem tot això en la nostra missió diària a Turkmenistan. Quan una persona de fe islàmica ve a visitar-nos i entra a la nostra capella, podem veure que sempre té un gran respecte pel sagrat, pel Déu misteriós i sant. Nosaltres tenim aquesta mateixa actitud quan vam participar en les festes islàmiques. A més, quan vam visitar a fidels que viuen en altres ciutats, sovint aprofitem l'oportunitat per visitar els líders islàmics locals".

El superior de la Missio sui iuris va dir que els habitants de l'Àsia central estaven "sorpresos per la visita del papa Francesc als Emirats Àrabs Units i el fet que aviat anirà al Marroc, tal com ho va fer Joan Pau II. Veure al successor de Pere que va a aquestes zones, entre musulmans, és un testimoni que ens porta beneficis i ens dóna la dimensió del que és un Pastor universal".

Turkmenistan té una població de 5 milions d'habitants entre els quals el 90% són musulmans. La comunitat catòlica turcmana està formada per dos sacerdots oblats de Maria Immaculada i uns 250 fidels, que es reuneixen a la capella de la Transfiguració del Senyor, a la capital Ashgabat. L'església catòlica local va renéixer el 1997, quan Joan Pau II va establir la Missio sui iuris. Durant tretze anys, la presència dels Oblats va ser admesa només com "representació de l'Ambaixada del Vaticà". Al principi es reunien en cases particulars i se celebrava la missa en el territori diplomàtic de la Nunciatura Apostòlica d'Ashgabat. El 2010 el govern turcman va reconèixer oficialment la presència catòlica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.