Dimarts, 25 de Febrer de 2020
Sant Cesari
  • La FEDAIA reclama modificar els pressupostos de la Generalitat per l’atenció a la infància
  • Rutilio Grande i Carlo Acutis: Dos nous beats per a l'Església
  • Es publica “El cant a la Litúrgia de les Hores”, vol. 2 del Cantoral Litúrgic Bàsic
  • Missatge del papa Francesc per a la Quaresma
  • Tres nous lectors al Seminari Conciliar de Barcelona
  • Formació de Mestres i Professors de Religió d’Urgell
  • Déu ens demana "la valentia de l'amor sense càlculs", va dir el Papa
  • Mireia Angerri Feu, nova Presidenta-Delegada de Mans Unides Barcelona
  • Crida del Papa per Síria: "Escoltin els crits dels infants i indefensos"
  • Papa Francesc als bisbes: "El Mediterrani, mar obert a la trobada i al diàleg"

Càritas davant el 8 de març: canvi d’estructures i d’actituts vers les dones

En el Dia internacional de la dona Càritas Diocesana de Tarragona vol denunciar les múltiples violències i discriminacions que les dones segueixen patint cada dia. En el seu treball continuat amb les persones més vulnerables, Càritas constata l’existència real d’aquestes situacions i el menysteniment de dones en l’àmbit domèstic, professional, social i eclesial.

Càritas Diocesana de Tarragona, 7 març 19

Càritas Diocesana de Tarragona insta als poders públics a desenvolupar polítiques proactives per assegurar la igualtat efectiva, l’accés a tots els drets de ciutadania i la garantia d’una protecció i assistència adequades. Al mateix temps, fa una crida a la societat, al col·lectiu dels homes molt en particular i a la ciutadania en general, perquè promogui a tots nivells actituds i comportaments de respecte, dignitat i igualtat de les dones vers els homes.

La violència masclista es manifesta de múltiples formes, que sovint es veuen “normalitzades” pels usos que sustenta la societat patriarcal. Tot i que la desigualtat ha guanyat visibilitat, no sempre en som conscients i reconeixem aquestes violències diàries suportades per les dones. L’ús arbitrari i normalitzat d’aquesta violència és la seva expressió més aberrant.

A la diòcesi de Tarragona Càritas acompanya anualment a més de 500 dones en diferents processos d’apoderament, formació, inserció social i laboral. Mitjançant diversos projectes es detecten les situacions inhumanes, la carència de protecció real i les possibilitats d’assegurar la seva inserció social. Tot plegat fa necessari impulsar processos individuals d’escolta, recolzament i acompanyament.

Per la nostra experiència de treball amb dones en situació de vulnerabilitat, sabem que les agressions són fets profundament traumàtics, amb greus conseqüències en el seu benestar físic, psíquic i social a curt, mig i llarg termini. Fracassem col·lectivament quan no som capaços de prevenir aquestes violències ni de restaurar els danys produïts.

També en l’àmbit eclesial reclamem el tracte igualitari i no discriminatori de la dona, amb total respecte a la seva dignitat i llibertat personals. Demanem la incorporació efectiva de les dones en els processos de presa de decisió de l’església, en la seva organització i en les seves estructures de govern.

Des del nostre compromís diari en la transformació de la realitat que afecta a les dones en situacions molt precàries, fem una crida a tota la societat i als homes en particular a canviar, a denunciar les conductes masclistes que segueixen dificultant la vida diària de moltes dones, a no ser còmplices de la desigualtat i a ser agents actius en la construcció d’una societat de persones iguals i lliures de violència.

En aquest Dia Internacional de la dona, Càritas aposta per una vida sense violències, a on cada dona pugui desenvolupar la seva vida lliurament i amb autonomia, i sigui reconeguda com una persona digna i amb tots els drets que li corresponen com a tal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 24 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Hi intervindran: el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona; Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona; el Dr. Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya; la Dra. Montserrat Coll i Mn. Aureli Ortín, coeditors de la publicació i el Dr. Màxim Muñoz, representant de l’Editorial Claret. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

"LA DIMENSIÓ MISSIONERA DE L'ESGLÉSIA" per Joan Soler, prevere del bisbat de Girona i missioner. Lloc: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès. Hora: 9 a 2/4 d'11 de la nit.

DIMARTS, 25 DE FEBRER

CONFERÈNCIA DE RAMON M. NOGUÉS SOBRE "FUTUR DE LA HUMANITAT" A LA PARRÒQUIA DELS SANTS GERVASI I PROTASI. Lloc: pl. Bonanova, 12, Barcelona. Hora: 21.30 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.