Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Els claretians s'acomiaden de Sabadell

El 1899 els Claretians arribaven a Sabadell. I més d'un segle després s'acomiaden de la ciutat. Diumenge passat va tenir lloc una Eucarítia presidida pel bisbe de Terrassa i el provincial, Josep M. Codina, a l’Església del Cor de Maria de Sabadell  que serví de comiat per la comunitat. En acabar la celebració el P. Màxim Muñoz CMF, Superior provincial, adreçà unes paraules als assistents en nom de la Congregació tot agraint el treball realitzat a la ciutat de Sabadell i l’atenció i col·laboració dispensades des de la ciutat.

Bisbat de Terrassa, 14 setembre 07

Els Missioners de l’Immaculat Cor de Maria (Claretians) van arribar a Sabadell l’any 1899 gràcies a la intervenció del sacerdot sabadellenc Dr. Fèlix Sardà i Salvany, que volia una església a l’estil de l’Oratori de Sant Felip Neri on s’atengués principalment el ministeri de les confessions. Es feren càrrec aleshores de l’església, un bell edifici del segle XVIII que havia estat propietat inicialment de l’Escola Pia.

Escoles i altres activitats pastorals dels Claretians a Sabadell

A més d’aquesta finalitat fundacional, els Claretians han dut a terme d’altres activitats pastorals a Sabadell. Han dirigit el Col·legi del Cor de Maria, anomenat posteriorment Col·legi Claret. En aquesta escola fou professor el P. Pere Casaldàliga, actual bisbe emèrit de Sao Fèlix d’Araguia (Brasil) entre els anys 1952 i 1959, col·laborant també en l’apostolat a la immigració de les fàbriques i barraques, a Ràdio Sabadell i en els cursets de Cristiandat. El P. Josep M. Soler OSB, abat de Montserrat, va ser alumne del col·legi.

També han tingut vitalitat la Congregació Mariana, fundada l’any 1909, i que sota l’impuls entre altres del P. Josep Mª Nolla CMF col·laborà en nombroses activitats de tipus cultural i religiós a la ciutat de Sabadell, com per exemple la instauració de l’Aplec a l’ermita de la Mare de Déu de Togores (1922), la organització dels concursos de pessebres (1925) gràcies al treball de la Secció dels Lluïsos o la fundació de la Joventut de la Faràndula (1947) i la inauguració posterior del Nou Teatre de la Faràndula (1956).

També tingué notable importància en el seu moment l’Escolania dirigida pel P. Ramon Llobet CMF, i aquests darrers anys, el nombrós grup d’Adoradors de l’Eucaristia animats pel P. Miquel Peix CMF, mort recentment durant aquest estiu i que fou el darrer superior nomenat a la Comunitat. Una tasca important de la comunitat fou també l’atenció espiritual i la confessió i es recorda la figura del P. Lluís Morta CMF, que durant molt s anys estigué en el confessionari.

L’any 1949 es van celebrar els actes del cinquantenari de l’arribada dels Claretians amb la inauguració de les escultures de Sant Antoni M. Claret i el Dr. Sardà i Salvany col·locades a la façana del temple. L’any 1959 es celebrà el cinquantenari de la Congregació Mariana amb una missa presidida pel Dr. Narcís Jubany, bisbe auxiliar de Barcelona. L’any 1999 es celebraren els actes del centenari de l’arribada dels Claretians i va presidir la missa el bisbe Carles Soler Perdigó, auxiliar de Barcelona i encarregat de la Demarcació del Vallès.

Agraïment de la diòcesi

Amb la creació del nou bisbat Mons. Josep Àngel Saiz Meneses va visitar l’Església i celebrà la Missa el dia 24 d’octubre de 2004, festivitat de Sant Antoni M. Claret i visità posteriorment la comunitat. L’any 2007 s’ha decidit tancar la comunitat i l’Església del Cor de Maria és confiada a la diòcesi de Terrassa, i es nomenarà Mn. Ignasi Condal Elies com a nou rector de la mateixa per tal de donar continuïtat a les activitats pastorals i cultuals del temple.

 “En nom propi i de tota la diòcesi vull expressar l’agraïment més profund i cordial per la seva presència, pel seu testimoni de vida, per la seva acció pastoral al llarg d’aquests 108 anys i també per possibilitar que es mantingui l’activitat cultual i pastoral en aquesta església tant significativa i entranyable pels sabadellencs.(...) Els Pares Claretians, en deixar la seva presència a Sabadell confien la seva església al nostre bisbat per tal que s’hi mantingui l’activitat. Procurarem donar continuïtat a la seva obra de culte eucarístic, de ministeri de la reconciliació, d’acompanyament espiritual i de pregària, perquè continuï essent en el cor de la ciutat de Sabadell un centre d’espiritualitat i d’apostolat.”


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.