• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

S'inicia la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

Aquest divendres 18 de gener comença la celebració de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que enguany porta per títol «Cerca la justícia i només la justícia» (Dt 16,18-20).

ACIprensa, 18 gener 19

Des de fa ja alguns anys, el Consell Ecumènic de les Esglésies i el Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians s'encarreguen els materials de pregària per aquesta setmana, que se celebrarà fins al 25 de gener, a Esglésies i comunitats eclesials confessionals diverses d'alguna regió geogràfica.

En aquesta ocasió, per a la setmana de pregària de 2019, els hi han demanat als cristians d'Indonèsia, un país que és majoritàriament musulmà.

El lloc web del Vaticà recorda que les dates de la celebració d'aquesta setmana "van ser proposades el 1908 per (l'anglicà) Paul Watson per cobrir el període entre la festa de Sant Pere i la de Sant Pau, que tenen un profund significat".

A l'hemisferi sud on el mes de gener és temps de vacances d'estiu, expliquen, "les Esglésies freqüentment adopten altres dates per  celebrar la Setmana de Pregària, per exemple al voltant de Pentecosta (suggerit pel moviment Fe i Constitució el 1926), que representa també una altra data significativa per a la unitat de l'Església ".

En el marc d'aquestes celebracions el papa Francesc presidirà el rés de les vespres a les 17.30 h a la Basílica Sant Pau Extramurs a Roma, aquest divendres 18 de gener.

Tradicionalment el Sant Pare fa aquesta pregària el 25 de gener, Festa de la Conversió de Sant Pau Apòstol, però aquest any s'ha mogut la data a causa de la Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019 en la qual participarà del 23 al 28 de gener.

Com es recorda, Sant Pau -llavors conegut com Saulo- va ser derrocat del cavall camí a Damasc pel mateix Jesús a través d'una llum del cel que va brillar sobre ell i els seus companys, va quedar cec i després va decidir convertir-se en cristià.

El dimecres 16 de gener, a l'Audiència General, el papa Francesc va dir que "també aquest any estem cridats a resar, perquè tots els cristians tornin a ser una única família, coherents amb la voluntat divina que vol que tots siguin una sola cosa". "L'ecumenisme no és una cosa opcional", ha afegit.

El Centre Ecumènic de Catalunya n'ha fet la versió catalana.

Els temes de les reflexions per als vuit dies són els següents:

Dia 1r: Que la justícia ragi com l'aigua (Am 5,24)
Dia 2n: Que la vostra paraula sigui «sí, quan és sí; no, quan és no» (Mt 5,37)
Dia 3r: El Senyor és compassiu i benigne (Sl 145,8)
Dia 4t: Acontenteu-vos amb el que teniu (He 13,5)
Dia 5è: M'ha enviat a portar la bona nova als pobres (Lc 4,18)
Dia 6è: El seu nom és «Senyor de l'univers» (Jr 10,16)
Dia 7è: Dona, és gran la teva fe! (Mt 15,28)
Dia 8è: El Senyor m'il·lumina i em salva (Sl 27,1)


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.