• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

S'inicia la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

Aquest divendres 18 de gener comença la celebració de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians que enguany porta per títol «Cerca la justícia i només la justícia» (Dt 16,18-20).

ACIprensa, 18 gener 19

Des de fa ja alguns anys, el Consell Ecumènic de les Esglésies i el Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians s'encarreguen els materials de pregària per aquesta setmana, que se celebrarà fins al 25 de gener, a Esglésies i comunitats eclesials confessionals diverses d'alguna regió geogràfica.

En aquesta ocasió, per a la setmana de pregària de 2019, els hi han demanat als cristians d'Indonèsia, un país que és majoritàriament musulmà.

El lloc web del Vaticà recorda que les dates de la celebració d'aquesta setmana "van ser proposades el 1908 per (l'anglicà) Paul Watson per cobrir el període entre la festa de Sant Pere i la de Sant Pau, que tenen un profund significat".

A l'hemisferi sud on el mes de gener és temps de vacances d'estiu, expliquen, "les Esglésies freqüentment adopten altres dates per  celebrar la Setmana de Pregària, per exemple al voltant de Pentecosta (suggerit pel moviment Fe i Constitució el 1926), que representa també una altra data significativa per a la unitat de l'Església ".

En el marc d'aquestes celebracions el papa Francesc presidirà el rés de les vespres a les 17.30 h a la Basílica Sant Pau Extramurs a Roma, aquest divendres 18 de gener.

Tradicionalment el Sant Pare fa aquesta pregària el 25 de gener, Festa de la Conversió de Sant Pau Apòstol, però aquest any s'ha mogut la data a causa de la Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019 en la qual participarà del 23 al 28 de gener.

Com es recorda, Sant Pau -llavors conegut com Saulo- va ser derrocat del cavall camí a Damasc pel mateix Jesús a través d'una llum del cel que va brillar sobre ell i els seus companys, va quedar cec i després va decidir convertir-se en cristià.

El dimecres 16 de gener, a l'Audiència General, el papa Francesc va dir que "també aquest any estem cridats a resar, perquè tots els cristians tornin a ser una única família, coherents amb la voluntat divina que vol que tots siguin una sola cosa". "L'ecumenisme no és una cosa opcional", ha afegit.

El Centre Ecumènic de Catalunya n'ha fet la versió catalana.

Els temes de les reflexions per als vuit dies són els següents:

Dia 1r: Que la justícia ragi com l'aigua (Am 5,24)
Dia 2n: Que la vostra paraula sigui «sí, quan és sí; no, quan és no» (Mt 5,37)
Dia 3r: El Senyor és compassiu i benigne (Sl 145,8)
Dia 4t: Acontenteu-vos amb el que teniu (He 13,5)
Dia 5è: M'ha enviat a portar la bona nova als pobres (Lc 4,18)
Dia 6è: El seu nom és «Senyor de l'univers» (Jr 10,16)
Dia 7è: Dona, és gran la teva fe! (Mt 15,28)
Dia 8è: El Senyor m'il·lumina i em salva (Sl 27,1)


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.