Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Un 60% dels 510.000 voluntaris que ajuden les entitats són dones

Catalunya té 24.000 entitats, amb més d’un milió i mig de persones associades, que tiren endavant en bona part gràcies a la col·laboració d’uns 510.000 voluntaris. Un estudi elaborat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb el suport de l’Observatori del Tercer Sector i les mateixes entitats, ofereix una radiografia de la situació actual de l’associacionisme i el voluntariat i conclou, entre moltes altres coses, que el 60% de les persones que presten el seu servei de forma desinteressada continuen sent dones.

El Punt Avui, 4 octubre 18

El mateix estudi destaca “el dinamisme del sector” ja que un 44% de les associacions han estat creades durant aquest mateix segle. Per àmbits, el que concentra més activitat associativa és el d’acció social, amb un 28% del total, i el cultural, amb un 25%; tots dos sumen la meitat de les entitats catalanes registrades en aquests moments. La majoria desenvolupen la seva acció en un radi de proximitat. Així, un 43%, segons l’estudi, treballen en el mateix municipi on tenen la seu; un 13% treballen a la comarca, i només un 20% actuen al conjunt de Catalunya. Per demarcacions, l’àmbit metropolità és el que agrupa una proporció més elevada, el 67,7% del total.

Pel que fa al perfil de la persona voluntària, pràcticament la meitat, en concret el 48%, tenen estudis superiors i un 33%, estudis universitaris. La dedicació més habitual és de cinc hores setmanals, que és el que inverteixen el 64% dels participants. Una de cada quatre persones hi dedica entre 6 i 10 hores setmanals. I pel que fa a l’edat, són les persones més joves i també les de més de 60 anys les que presten més ajuda a les entitats. Tot i així, l’estudi constata que un 43% de les persones voluntàries també treballen, i un 29% estan ja jubilades.

L’informe és un requeriment de la llei 25/2015, que regula el model de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya. Des de l’any 2001 el Departament d’Afers Socials i Famílies no havia fet cap estudi d’aquestes magnituds.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.