• “Als catalans la cultura és el que ens ha fet irreductibles”
  • L’Editorial Claret presenta 'Simone Weil Educadora. Tras los ecos de su voz'
  • Guadalupe, beata
  • Nota de la PECI davant les properes eleccions municipals i al Parlament Europeu
  • Comencen les obres de restauració de la coberta de la nau central de l'Església de Sant Bartomeu d'Alpicat
  • Les Escoles Diocesanes de Tarragona celebren la VII Trobada de mestres i professors
  • El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús
  • Jordi Armadans i la dona a l’Església, a la revista «Salillum» de l’ACO
  • Vincent Lambert: Declaracions del Dicasteri per a Laics, Família i Vida
  • El Papa: "En la pregària hem de demanar pels més vulnerables"

Un 60% dels 510.000 voluntaris que ajuden les entitats són dones

Catalunya té 24.000 entitats, amb més d’un milió i mig de persones associades, que tiren endavant en bona part gràcies a la col·laboració d’uns 510.000 voluntaris. Un estudi elaborat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb el suport de l’Observatori del Tercer Sector i les mateixes entitats, ofereix una radiografia de la situació actual de l’associacionisme i el voluntariat i conclou, entre moltes altres coses, que el 60% de les persones que presten el seu servei de forma desinteressada continuen sent dones.

El Punt Avui, 4 octubre 18

El mateix estudi destaca “el dinamisme del sector” ja que un 44% de les associacions han estat creades durant aquest mateix segle. Per àmbits, el que concentra més activitat associativa és el d’acció social, amb un 28% del total, i el cultural, amb un 25%; tots dos sumen la meitat de les entitats catalanes registrades en aquests moments. La majoria desenvolupen la seva acció en un radi de proximitat. Així, un 43%, segons l’estudi, treballen en el mateix municipi on tenen la seu; un 13% treballen a la comarca, i només un 20% actuen al conjunt de Catalunya. Per demarcacions, l’àmbit metropolità és el que agrupa una proporció més elevada, el 67,7% del total.

Pel que fa al perfil de la persona voluntària, pràcticament la meitat, en concret el 48%, tenen estudis superiors i un 33%, estudis universitaris. La dedicació més habitual és de cinc hores setmanals, que és el que inverteixen el 64% dels participants. Una de cada quatre persones hi dedica entre 6 i 10 hores setmanals. I pel que fa a l’edat, són les persones més joves i també les de més de 60 anys les que presten més ajuda a les entitats. Tot i així, l’estudi constata que un 43% de les persones voluntàries també treballen, i un 29% estan ja jubilades.

L’informe és un requeriment de la llei 25/2015, que regula el model de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya. Des de l’any 2001 el Departament d’Afers Socials i Famílies no havia fet cap estudi d’aquestes magnituds.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 22 DE MAIG

CONFERÈNCIA SOBRE “CRISTIANISME I ISLAM”. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià. A càrrec de: Jacint Duran i Jaume Flaquer, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Lloc: Ateneu Universitari Sant Pacià, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: de 12.15 a 13.15 h.

DIJOUS, 23 DE MAIG

JORNADA SOBRE ELS DRETS HUMANS. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Lloc: Seminari de Vic, Sala d’actes Torras i Bages, Ronda Camprodon, 2, Vic. Hora: de 18 a 20.45 h.

DIVENDRES, 24 DE MAIG

VETLLA DE PREGÀRIA AMB LA CREU DE MOSSULLloc: església parroquial de Sant Joan Baptista, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.