Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Un 60% dels 510.000 voluntaris que ajuden les entitats són dones

Catalunya té 24.000 entitats, amb més d’un milió i mig de persones associades, que tiren endavant en bona part gràcies a la col·laboració d’uns 510.000 voluntaris. Un estudi elaborat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb el suport de l’Observatori del Tercer Sector i les mateixes entitats, ofereix una radiografia de la situació actual de l’associacionisme i el voluntariat i conclou, entre moltes altres coses, que el 60% de les persones que presten el seu servei de forma desinteressada continuen sent dones.

El Punt Avui, 4 octubre 18

El mateix estudi destaca “el dinamisme del sector” ja que un 44% de les associacions han estat creades durant aquest mateix segle. Per àmbits, el que concentra més activitat associativa és el d’acció social, amb un 28% del total, i el cultural, amb un 25%; tots dos sumen la meitat de les entitats catalanes registrades en aquests moments. La majoria desenvolupen la seva acció en un radi de proximitat. Així, un 43%, segons l’estudi, treballen en el mateix municipi on tenen la seu; un 13% treballen a la comarca, i només un 20% actuen al conjunt de Catalunya. Per demarcacions, l’àmbit metropolità és el que agrupa una proporció més elevada, el 67,7% del total.

Pel que fa al perfil de la persona voluntària, pràcticament la meitat, en concret el 48%, tenen estudis superiors i un 33%, estudis universitaris. La dedicació més habitual és de cinc hores setmanals, que és el que inverteixen el 64% dels participants. Una de cada quatre persones hi dedica entre 6 i 10 hores setmanals. I pel que fa a l’edat, són les persones més joves i també les de més de 60 anys les que presten més ajuda a les entitats. Tot i així, l’estudi constata que un 43% de les persones voluntàries també treballen, i un 29% estan ja jubilades.

L’informe és un requeriment de la llei 25/2015, que regula el model de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya. Des de l’any 2001 el Departament d’Afers Socials i Famílies no havia fet cap estudi d’aquestes magnituds.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.