Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

El 67% dels reclusos no tenen domicili en sortir de la presó

L’accés a l’habitatge continua sent un problema greu per a col·lectius vulnerables a Catalunya, sobretot per a persones que han complert una condemna. Un 90% dels exreclusos no tenen on passar la primera nit quan surten en llibertat, ja que un 83% no tenen relacions familiars. Ningú els va a buscar al penal.

El Punt Avui, 4 octubre 18

Aquestes dades són el resultat de la valoració de 73 persones derivades per les treballadores socials de les presons catalanes al nou servei d’acompanyament postpenitenciari professional, que l’entitat Intress va iniciar fa dos anys amb el finançament del Departament de Justícia. Núria Iturbe, psicòloga i professora de criminologia a la UB, i Ana Martínez Catena, professora de dret penal a la UPF, són les autores de l’estudi sobre la utilitat d’aquest servei com a eina de retorn a la comunitat , i que van presentar abans-d’ahir al CEJFE.

Els usuaris del servei provenen dels centres penitenciaris de Girona, Tarragona i Lleida. Les autores destaquen “la bona selecció” feta pels professionals de presons, ja que aquests 73 exreclusos no tenien gairebé lligams familiars ni amb cap xarxa social. L’aïllament social és, segons els investigadors, un factor de risc alt en la reincidència. A Catalunya, la reincidència delictiva se situa en el 30%, i d’aquests el 65% tornen a delinquir el primer any. És per això que el servei d’acompanyament té una durada d’un any, i segons les autores de l’estudi, la taxa d’abandonament del servei és del 15%, una xifra força baixa que atribueixen al fet que “és voluntari i no es dona cap contraprestació per assistir-hi”.

Trobar pis i feina són les grans necessitats del col·lectiu, del qual es destaca que el 60% són menors de 35 anys. També s’indica que el 70% dels usuaris han tingut un trastorn mental, i un abús del consum d’alcohol i de drogues.

Les dones, tot i ser una minoria, són les més desprotegides: ningú les va a veure durant la condemna ni les espera en acabar-la. Per contra, les dones (com a mares, germanes, parella i filles) són bàsicament la família que acompanya l’home en la seva estada a la presó i que requereixen més suport institucional, segons un estudi d’Aina Ibánez i Albert Pedrosa, també presentat al Centre d’Estudis Jurídics de Barcelona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.