Dimecres, 19 de Gener de 2022
Sant Canut, màrtir
  • AEN: "5.200 milions de persones viuen en països amb greus violacions a la llibertat religiosa"
  • “Aliments i medicines per la població! S'han d'obrir corredors humanitaris”: Tigray està patint crims atroços
  • P. Bausset: "La divisió de les Esglésies Cristianes és una vergonya i un escàndol per al nostre món"
  • El papa Francesc ajuda Filipines i els migrants de la frontera amb Biolorússia
  • Oxfam Intermón: Es duplica la riquesa dels 10 homes més rics del planeta
  • Afers Religiosos atén quasi 400 consultes en un any
  • Esparraguera es convertirà en la capital europea de les Passions
  • El pianista Ignasi Cambra torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Chopin, Skriabin i Brahms
  • La Creu Roja creu que el tsunmi Tonga podria haver afectat el 75% de la població
  • Un recorregut per 10 països d'Àfrica a través d'una exposició

Jordi Breu, president Memorial Bisbe Joan Carrera: "Desitjo que s'iniciï el procés de canonització del bisbe Carrera"

El dia 3 d’octubre es compliran deu anys de la mort del bisbe Joan Carrera (1930-2008), capellà i bisbe auxiliar de Barcelona molt estimat i valorat tant dins de l’Església com pel conjunt de la societat. Va exercir el ministeri en parròquies marcadament obreres i fou impulsor d’iniciatives per la defensa de la democràcia i dels drets de Catalunya.

Redacció, 28 setembre 18

El Memorial Bisbe Joan Carrera, una entitat creada el 2012 per difondre la seva memòria, ha organitzat diversos actes i un d'ells ha estat el que s'ha celebrat aquest dijous 27 de setembre a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

L'acte l'ha conduït el periodista i presentador del programa Signes dels Temps, Francesc Rosaura. El primer en intervenir ha estat el president del Memorial Bisbe Joan Carrera, Jordi Breu, el qual ha agraït l'assistència de tots els presents a l'homenatge i s'ha centrat en la tasca pastoral que va fer el bisbe Joan Carrera, que visqué sempre en barris obrers i treballà en la promoció dels col·lectius més desvalguts; en aquesta línia va promoure una cooperativa d'habitatge. També ha recordat l'homilia que va pronunciar el bisbe Joan a la basílica de Santa Maria del Mar amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l'any 2008, poc abans de morir, en la què remarcà: "tenim l'obligació de fer una comunitat més viva i més justa i hem de defensar Catalunya creant ponts de diàleg". Breu ha finalitzat la seva intervenció amb el desig que s'iniciï el procés de canonització del gran pastor que va ser el que fou bisbe auxiliar de Barcelona de 1991 al 2008.

Una altra de les intervencions ha estat la del nou rector del seminari Mn. Felip Juli que ha recordat la seva vinculació fraterna i efectiva amb el bisbe Joan. Mn. Juli va conèixer al bisbe Carrera a través de l'ara cardenal Martínez Sistach i va conviure 12 anys a la Parròquia de Sant Isidre Llaurador de l'Hospitalet de Llobregat amb ell. Tenien una relació de germans. El bisbe Joan va saber respectar la manera de ser de Mn. Juli. Insisteix que "el bisbe Joan era una persona que creia amb la dignitat de la persona humana; escoltava a tothom, especialment els més desvalguts. Quan feia almoina dedicava una llarga estona de conversa amb la persona que la rebia. Tenia una amabilitat sincera, tenia una gran capacitat de convèncer sense imposar, sempre proposant. Quan ell parlava, es feia escoltar. Era una persona que estava en sintonia amb la gent senzilla. Persona que creia amb la bondat de les persones. Era home d'Evangeli i va saber integrar persones d'altres indrets de l'Estat a casa nostra".

També ha estat present el fundador de l'editorial Mediterrània, Eduard Fornés, el qual ha recordat els inicis de l'editorial Nova Terra i la seva llarga història de publicacions. La figura del bisbe Joan que n'era el director literari va ser decisiva i molt fecunda. 

A continuació ha donat el seu testimoni el Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Marcel·lí Joan. "El bisbe Joan Carrera va maldar per l'atenció a les onades migratòries. Fou un home lliure i compromès amb la justícia. Intentava dir les coses sense ferir ningú. Fou un precursor del Concili Vaticà II. Era un cristià equilibrat. Sobretot era un home de fe que estimava l'Església. Estava allunyat del clericalisme. Quan calia s'oblidava de la mitra. Suscitava consens", ha apuntat Marcel·lí Joan.

Seguidament ha pres la paraula l'Arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell. Segons Vives, "en la persona del bisbe Joan coincidien el fet de ser un "bon bisbe" i un "bisbe bo". Assenyala que el bisbe Joan sabia construir tenint en compte les circumstàncies d'aquells que al seu costat també construien. També remarca que el bisbe Joan Carrera era un gran escriptor i defensor del papat de Joan Pau II.

Finalment, l'acte l'ha tancat l'Arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, on ha destacat que "el bisbe Joan visqué el programa actual del papa Francesc. Va fer una Església en sortida i tingué una actitud preferencial pels pobres". Ha acabat agraint al Memorial Bisbe Joan Carrera l'organització d'aquest acte.

Els propers actes seran aquest dissabte 29 de setembre, a les 11 h, tindrà lloc una pregària i ofrena de flors davant de la tomba del bisbe Joan al cementiri de Montjuïc.

El dimecres 3 d’octubre, a les 19 h, se celebrarà una missa a la catedral de Barcelona presidida pel Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach.

I el dissabte 6 d’octubre, a les 18 h, es tancaran els actes al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on hi ha el seu arxiu, amb la lectura de passatges del llibre Joan Carrera. Un bisbe del poble i l’actuació de la coral Badalonense.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimarts, 18 de gener

Sessió literària Jacint Verdaguer. De la més alta cima, a l’afrau amb Anna Maluquer

Lloc: Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Hora: 19.00

Concert de Nadal El cant dels ocells amb l’Escola Municipal de Músi

Lloc: Auditori d’Els Costals de Castellbisbal

Hora: 18.00

Dimecres, 19 de gener

Concert d'orgue amb Pau Riuró

Lloc: Catedral de Barcelona

Hora: 20.00

Dijous, 20 de gener

Eucaristia a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners

Hora: 11.00 h

Ballada de sardanes amb la cobla La Flama de Farners

Lloc: Plaça de Sant Sebastià, Santa Coloma de Farners

Hora: 16.30

Inauguració exposició “Viatge a Orient”

Lloc: Museu Diocesà de Barcelona (Avinguda de la Catedral, 4, Barcelona)    

Visita: 10 a 21 hores.

Taller-escola de pregària al Casal Don Bosco

Lloc: C/ Cardenal i Barraquer, 15, Barcelona

Hora: 19.00

Divendres, 21 de gener

Celebració de la solemnitat dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi

Lloc: Amfiteatre de Tarragona i Catedral de Tarragona

10.00 h: Pregària i lectura de les Actes martirials a l’Amfiteatre.

19.00 h. Pontifical de Sant Fructuós a la catedral

Dissabte, 29 de gener de 2022

Cantata Solidària BWW 22 de J. S. Bach

Hora: 20.15

Lloc: Església Verge del Carme de Badalona

Adreça: Carrer Sant Miquel, 44, Badalona.

Dijous, 10 de febrer de 2022

Conferència: “Espeologia de l’Esperança” a càrrec d’Ôscar Mateos.

Lloc: Centre Pare Claret de Girona. Joan Maragall, 23, baixos.

Hora: 19 hores

-----------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.