Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Es construeixen més de 1000 llars per als refugiats Rohingyas

En poc més d'un mes, l'Organització Internacional per als Migracions (OIM) ha construït 1150 refugis amb el suport de 19.000 refugiats Rohingyas i treballadors locals, que han ajudat en la fabricació i el transport de materials al nou lloc conegut com Extensió Camp 20.

ONU, 25 juliol 18

Condicions climatològiques

Gairebé un milió de refugiats Rohingya van fugir de la violència a Myanmar des de l'any passat i actualment viuen, en refugis de quitrà i bambú, en terres muntanyoses a la regió de Cox 's Basar, al sud de Bangla Desh, una àrea propensa a algunes de les pitjors condicions monsòniques del món.

L'Organització Internacional per als Migracions (OIM) està treballant per traslladar a milers de famílies, els refugis corren major risc d'erosió del sòl i esllavissades de terra, durant el monsó. Els vessants despullats de vegetació s'han tornat cada vegada més inestables.

Perill imminent

L'OIM indica que el major perill que podria ocasionar el monsó són les esllavissades de terra que podrien ser devastadores, en una àrea que abans d'aquesta iniciativa no tenia habitatges segures per protegir la població.

"Tots els involucrats han realitzat un gran esforç per fer que aquesta terra sigui més segura i crear refugis robustos on les famílies que s'enfronten el perill real d'esllavissades de terra ara poden viure de forma més segura. Però necessitem desesperadament més fons perquè aquest treball continuí, va dir Manuel Pereira. Coordinador d'Emergència de l'OIM a Cox 's Basar.

Nous refugis

Les llars utilitzen tècniques dissenyades per fer-los més duradors durant les fortes pluges. Es basen en terrenys preparats i segurs sota el Projecte d'Enginyeria de Manteniment del Lloc, una iniciativa conjunta entre l'Organització Internacional per a les Migracions, el Programa Mundial d'Aliments i l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Ambi Khatu, una dona de 60 anys oriünda de Buthidaung a l'estat de Rakhine al nord de Myanmar, es troba entre els que s'han mudat als nous refugis.

"El meu refugi (anterior) va ser danyat per una esllavissada de terra. El fang es va desbordar a casa meva. Sento que aquí és un bon lloc. Em sento millor", va dir Khatu, mostrant la petita parcel·la de plàntules de carbassa que va plantar fa poc als afores de la seva nova llar.

Paper crític

L'OIM ha exercit una tasca important en la provisió de refugis als afectats per la crisi. Des de febrer d'aquest any, gairebé 43.200 llars han rebut equips per millorar els refugis, mentre que a 41.500 llars se'ls han atorgat millores orientades a reduir el risc de desastres. Des de maig, més de 37.300 llars també que han rebut kits d'amarratge per protegir encara més els seus refugis.

"Aquest és un èxit important i un testimoni de l'àrdua tasca dels equips de treball de l'OIM (...) i per descomptat, els propis refugiats i la pròpia comunitat amfitriona", va dir Pereira.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.