Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Es construeixen més de 1000 llars per als refugiats Rohingyas

En poc més d'un mes, l'Organització Internacional per als Migracions (OIM) ha construït 1150 refugis amb el suport de 19.000 refugiats Rohingyas i treballadors locals, que han ajudat en la fabricació i el transport de materials al nou lloc conegut com Extensió Camp 20.

ONU, 25 juliol 18

Condicions climatològiques

Gairebé un milió de refugiats Rohingya van fugir de la violència a Myanmar des de l'any passat i actualment viuen, en refugis de quitrà i bambú, en terres muntanyoses a la regió de Cox 's Basar, al sud de Bangla Desh, una àrea propensa a algunes de les pitjors condicions monsòniques del món.

L'Organització Internacional per als Migracions (OIM) està treballant per traslladar a milers de famílies, els refugis corren major risc d'erosió del sòl i esllavissades de terra, durant el monsó. Els vessants despullats de vegetació s'han tornat cada vegada més inestables.

Perill imminent

L'OIM indica que el major perill que podria ocasionar el monsó són les esllavissades de terra que podrien ser devastadores, en una àrea que abans d'aquesta iniciativa no tenia habitatges segures per protegir la població.

"Tots els involucrats han realitzat un gran esforç per fer que aquesta terra sigui més segura i crear refugis robustos on les famílies que s'enfronten el perill real d'esllavissades de terra ara poden viure de forma més segura. Però necessitem desesperadament més fons perquè aquest treball continuí, va dir Manuel Pereira. Coordinador d'Emergència de l'OIM a Cox 's Basar.

Nous refugis

Les llars utilitzen tècniques dissenyades per fer-los més duradors durant les fortes pluges. Es basen en terrenys preparats i segurs sota el Projecte d'Enginyeria de Manteniment del Lloc, una iniciativa conjunta entre l'Organització Internacional per a les Migracions, el Programa Mundial d'Aliments i l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Ambi Khatu, una dona de 60 anys oriünda de Buthidaung a l'estat de Rakhine al nord de Myanmar, es troba entre els que s'han mudat als nous refugis.

"El meu refugi (anterior) va ser danyat per una esllavissada de terra. El fang es va desbordar a casa meva. Sento que aquí és un bon lloc. Em sento millor", va dir Khatu, mostrant la petita parcel·la de plàntules de carbassa que va plantar fa poc als afores de la seva nova llar.

Paper crític

L'OIM ha exercit una tasca important en la provisió de refugis als afectats per la crisi. Des de febrer d'aquest any, gairebé 43.200 llars han rebut equips per millorar els refugis, mentre que a 41.500 llars se'ls han atorgat millores orientades a reduir el risc de desastres. Des de maig, més de 37.300 llars també que han rebut kits d'amarratge per protegir encara més els seus refugis.

"Aquest és un èxit important i un testimoni de l'àrdua tasca dels equips de treball de l'OIM (...) i per descomptat, els propis refugiats i la pròpia comunitat amfitriona", va dir Pereira.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.