Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Es construeixen més de 1000 llars per als refugiats Rohingyas

En poc més d'un mes, l'Organització Internacional per als Migracions (OIM) ha construït 1150 refugis amb el suport de 19.000 refugiats Rohingyas i treballadors locals, que han ajudat en la fabricació i el transport de materials al nou lloc conegut com Extensió Camp 20.

ONU, 25 juliol 18

Condicions climatològiques

Gairebé un milió de refugiats Rohingya van fugir de la violència a Myanmar des de l'any passat i actualment viuen, en refugis de quitrà i bambú, en terres muntanyoses a la regió de Cox 's Basar, al sud de Bangla Desh, una àrea propensa a algunes de les pitjors condicions monsòniques del món.

L'Organització Internacional per als Migracions (OIM) està treballant per traslladar a milers de famílies, els refugis corren major risc d'erosió del sòl i esllavissades de terra, durant el monsó. Els vessants despullats de vegetació s'han tornat cada vegada més inestables.

Perill imminent

L'OIM indica que el major perill que podria ocasionar el monsó són les esllavissades de terra que podrien ser devastadores, en una àrea que abans d'aquesta iniciativa no tenia habitatges segures per protegir la població.

"Tots els involucrats han realitzat un gran esforç per fer que aquesta terra sigui més segura i crear refugis robustos on les famílies que s'enfronten el perill real d'esllavissades de terra ara poden viure de forma més segura. Però necessitem desesperadament més fons perquè aquest treball continuí, va dir Manuel Pereira. Coordinador d'Emergència de l'OIM a Cox 's Basar.

Nous refugis

Les llars utilitzen tècniques dissenyades per fer-los més duradors durant les fortes pluges. Es basen en terrenys preparats i segurs sota el Projecte d'Enginyeria de Manteniment del Lloc, una iniciativa conjunta entre l'Organització Internacional per a les Migracions, el Programa Mundial d'Aliments i l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Ambi Khatu, una dona de 60 anys oriünda de Buthidaung a l'estat de Rakhine al nord de Myanmar, es troba entre els que s'han mudat als nous refugis.

"El meu refugi (anterior) va ser danyat per una esllavissada de terra. El fang es va desbordar a casa meva. Sento que aquí és un bon lloc. Em sento millor", va dir Khatu, mostrant la petita parcel·la de plàntules de carbassa que va plantar fa poc als afores de la seva nova llar.

Paper crític

L'OIM ha exercit una tasca important en la provisió de refugis als afectats per la crisi. Des de febrer d'aquest any, gairebé 43.200 llars han rebut equips per millorar els refugis, mentre que a 41.500 llars se'ls han atorgat millores orientades a reduir el risc de desastres. Des de maig, més de 37.300 llars també que han rebut kits d'amarratge per protegir encara més els seus refugis.

"Aquest és un èxit important i un testimoni de l'àrdua tasca dels equips de treball de l'OIM (...) i per descomptat, els propis refugiats i la pròpia comunitat amfitriona", va dir Pereira.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.