Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

Es construeixen més de 1000 llars per als refugiats Rohingyas

En poc més d'un mes, l'Organització Internacional per als Migracions (OIM) ha construït 1150 refugis amb el suport de 19.000 refugiats Rohingyas i treballadors locals, que han ajudat en la fabricació i el transport de materials al nou lloc conegut com Extensió Camp 20.

ONU, 25 juliol 18

Condicions climatològiques

Gairebé un milió de refugiats Rohingya van fugir de la violència a Myanmar des de l'any passat i actualment viuen, en refugis de quitrà i bambú, en terres muntanyoses a la regió de Cox 's Basar, al sud de Bangla Desh, una àrea propensa a algunes de les pitjors condicions monsòniques del món.

L'Organització Internacional per als Migracions (OIM) està treballant per traslladar a milers de famílies, els refugis corren major risc d'erosió del sòl i esllavissades de terra, durant el monsó. Els vessants despullats de vegetació s'han tornat cada vegada més inestables.

Perill imminent

L'OIM indica que el major perill que podria ocasionar el monsó són les esllavissades de terra que podrien ser devastadores, en una àrea que abans d'aquesta iniciativa no tenia habitatges segures per protegir la població.

"Tots els involucrats han realitzat un gran esforç per fer que aquesta terra sigui més segura i crear refugis robustos on les famílies que s'enfronten el perill real d'esllavissades de terra ara poden viure de forma més segura. Però necessitem desesperadament més fons perquè aquest treball continuí, va dir Manuel Pereira. Coordinador d'Emergència de l'OIM a Cox 's Basar.

Nous refugis

Les llars utilitzen tècniques dissenyades per fer-los més duradors durant les fortes pluges. Es basen en terrenys preparats i segurs sota el Projecte d'Enginyeria de Manteniment del Lloc, una iniciativa conjunta entre l'Organització Internacional per a les Migracions, el Programa Mundial d'Aliments i l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Ambi Khatu, una dona de 60 anys oriünda de Buthidaung a l'estat de Rakhine al nord de Myanmar, es troba entre els que s'han mudat als nous refugis.

"El meu refugi (anterior) va ser danyat per una esllavissada de terra. El fang es va desbordar a casa meva. Sento que aquí és un bon lloc. Em sento millor", va dir Khatu, mostrant la petita parcel·la de plàntules de carbassa que va plantar fa poc als afores de la seva nova llar.

Paper crític

L'OIM ha exercit una tasca important en la provisió de refugis als afectats per la crisi. Des de febrer d'aquest any, gairebé 43.200 llars han rebut equips per millorar els refugis, mentre que a 41.500 llars se'ls han atorgat millores orientades a reduir el risc de desastres. Des de maig, més de 37.300 llars també que han rebut kits d'amarratge per protegir encara més els seus refugis.

"Aquest és un èxit important i un testimoni de l'àrdua tasca dels equips de treball de l'OIM (...) i per descomptat, els propis refugiats i la pròpia comunitat amfitriona", va dir Pereira.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.