Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

Llar de l'abraçada maternal: una resposta contra l'avortament

La Conferència Episcopal argentina, en un comunicat, ha expressat el seu pesar pel fet que la Cambra de Diputats de la Nació va sancionar per escassos vots el Projecte de Llei  "d'Interrupció voluntària de l'embaràs", un eufemisme per donar mitja sanció a l'avortament en aquest país.

Vatican News, 25 juliol 18

Aquest dilluns 23 de juliol a la seu de la Conferència Episcopal Argentina (CEA), la Comissió Episcopal de Laics i Família (CELAF) va reunir a diferents organitzacions i grups que es troben treballant en la defensa del nen per néixer. Van ser rebuts pel pare Gustavo Antico, Secretari Executiu de la CELAF i el Pare Màxim Jurcinovic, responsable de l'Oficina de Premsa de la CEA.

#ValeTodaVida

En un primer moment es va destacar la importància del que s'ha celebrat i viscut a la Basílica argentina de Luján el 8 de juliol passat, quan una multitud es va reunir als peus de la Verge de Luján per expressar que #ValeTodaVida i renovar l'esperança en aquests temps tan desafiants per l'Argentina.

El prevere Jurcinovic va expressar que, des de l'Oficina de premsa, vam reconèixer la tasca de tots els que van fer possible que el viscut aquest dia, arribés a tants germans nostres, especialment a través de les imatges que es van compartir a les xarxes socials i en les transmissions a viu de ràdios i televisions. Ha indicat que en aquest temps estem treballant fortament perquè en expressar #ValeTodaVida no sigui només un eslògan de comunicació, sinó una experiència de treball pastoral que sigui transversal a tota l'apassionada defensa de la vida que els cristians estan cridats a realitzar en aquest temps de la història argentina.

Es va destacar que des del començament del debat, l'Església Argentina ha manifestat el valor de la pregària. Fins i tot amb dolor i perplexitat davant la possibilitat d'una llei que permeti l'avortament a Argentina, tots els grups van manifestar que resar junts manté la unitat i l'esperança que no s'accepti una cultura de la mort.

Una lluita per la Cultura de la Vida

Com Església present a viles i barris populars, on es viuen diversitat de dificultats, els bisbes argentins renoven el compromís amb la lluita per la Cultura de la Vida i els drets humans i esperen que els senadors puguin donar compte de l'immens valor que té tota vida humana, la de la mare i la de la nena o nen per néixer; d'allí que parteixen amb una proposta concreta de la dificultat de les joves i adolescents d'aquests barris que porten endavant embarassos de risc o fins i tot no desitjats ni planificats.

Perquè com diu Mons. Eduardo García, bisbe de Sant Just, els bisbes creuen fermament en la necessitat de tenir cura de la vida humana en totes les seves etapes, des de la concepció fins a la mort. Sempre cada ésser humà serà el rostre de Déu, més enllà de la seva fragilitat. La lluita per la igualtat -tan invocada en els discursos d'aquests dies- està en el nostre ADN: els cristians creiem profundament en la fraternitat que ens dóna ser fills de Déu i per tant germans i iguals entre nosaltres i davant els seus ulls.

Contra la cultura del rebuig

El nostre estimat papa Francesc, es llegeix en el comunicat, ha denunciat innombrables vegades la cultura del rebuig de les nostres societats: els vells, els immigrants, les persones amb discapacitat, els pobres i els infants per néixer molesten, ens demanen atenció, ens demanen cura, ens "treuen" comoditats i privilegis; llavors hi ha una forta tendència a descartar-los, a treure'ls el dret a l'existència. Els projectes individuals, el nivell de consum, el benestar i el confort, per sobre totes les coses, són els que manen.
La resposta a aquesta llei que promou l'avortament, l'està donant l'Església. Els sacerdots de les viles volen donar una resposta concreta a les necessitats de les viles i barris populars, allà on la vida es tira endavant malgrat les dificultats. I cada embaràs, cada nena i cada nen, és esperat i rebut com un do, un regal, amb l'esperança que un futur diferent i millor que l'actual l'espera.

I són les dones pobres de les viles, les dones dels barris pobres, diuen els bisbes, les que trien la vida, la vida del nen o nena que vindrà i la de la dona que el porta en el seu ventre, fins i tot quan moltes vegades ho han de fer soles sense un home que es faci càrrec de la seva pròpia paternitat i totalment absent o en grans dificultats. Per això les dones seran les grans protagonistes d'aquesta proposta: com a subjectes de drets que no només reben contenció i cures, sinó que també ho brinden als seus parells. Sí, les mateixes dones de les nostres comunitats portaran endavant els Centres que rebran el nom de: "Llar de l'abraçada maternal".

Llar de l'abraçada maternal: una resposta contra l'avortament

Des de fa anys, es ve fent un treball silenciós en diferents institucions i dins de les comunitats argentines per acompanyar dones amb embarassos de risc, o inesperats. En aquests centres es rebran a adolescents i joves dones, que porten endavant embarassos de risc, o inesperats, en condicions de fragilitat i desemparament. Allà se'ls donarà alimentació, atenció i control mèdic i sanitari, suport psicològic, orientació legal i social perquè puguin dur endavant els seus embarassos com així també els primers anys dels seus nadons fins a poder ingressar al cicle d'educació inicial.

Els bisbes en el seu comunicat informen que en els seves capelles disposaran d'un lloc adequat perquè puguin estar durant el dia, dinar, berenar, descansar, rebre afecte i contenció, formació i orientació davant de cada situació i, en els casos en què no sigui possible la criança posterior de l'infant, poder ràpidament articular amb el sistema judicial per a una ràpida adopció d'aquest. En un clima de família que rep, abraça i acompanya es buscarà sobretot donar ànim i fortalesa. D'altra banda, també es rebrà i acompanyarà en les seves creixents responsabilitats als pares adolescents i joves. Òbviament s'acompanyarà amb respecte i afecte a les dones que hagin travessat el drama d'un avortament.

Finalment, els bisbes expressen la seva esperança que de manera gradual i amb la deguda adaptació a cada context per rebre millor la vida com ve, s'aniran obrint les Llars de l'abraçada maternal en diferents comunitats.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.