Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

El vi de missa de mig món es fa a Reus

El celler De Muller de Reus elabora vi de missa, un vi dolç de garnatxa blanca i macabeu que es fa servir a la litúrgia catòlica i del qual és líder mundial. Fan servir tres de les bótes més grans i més antigues de Catalunya, fetes a principis del segle XX.

324.cat, 25 maig 18

Durant cinc papats, van ser proveïdors en exclusiva del Vaticà. Aquest títol va ser concedit per tots els pontificis des de Pius X fins a Joan XXIII, just abans que el Vaticà abolís aquest tipus de guardons.

La totalitat dels 800.000 litres anuals que fa aquest celler va a parròquies de tot el món. Aquest tipus de vi s'exporta als cinc continents i és exactament el mateix producte que es pren a qualsevol de les parròquies catalanes.

Les normatives d'elaboració del Vi de Missa per a l'Església Catòlica es van regular als concilis de Florència i de Trento, però va ser un pare jesuïta qui l'any 1944 va publicar el llibre "El pa i el vi eucarístic", on va recollir una estricta normativa sobre com havia de ser l'elaboració de vins que fossin aptes per a la consagració.

Poden estar fets de qualsevol varietat, però sempre procedent de "Vitis vinisfera" exclusivament. Per tant, no poden ser de vinyes salvatges. I han de ser dolços, perquè prendre'ls en dejú sigui més agradable.

El Vi de Missa que distribueix De Muller per als actes litúrgics també es comercialitza per al públic en general. A Catalunya és dels pocs llocs on el vi de missa també es pren com a vi de postres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.