Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El vi de missa de mig món es fa a Reus

El celler De Muller de Reus elabora vi de missa, un vi dolç de garnatxa blanca i macabeu que es fa servir a la litúrgia catòlica i del qual és líder mundial. Fan servir tres de les bótes més grans i més antigues de Catalunya, fetes a principis del segle XX.

324.cat, 25 maig 18

Durant cinc papats, van ser proveïdors en exclusiva del Vaticà. Aquest títol va ser concedit per tots els pontificis des de Pius X fins a Joan XXIII, just abans que el Vaticà abolís aquest tipus de guardons.

La totalitat dels 800.000 litres anuals que fa aquest celler va a parròquies de tot el món. Aquest tipus de vi s'exporta als cinc continents i és exactament el mateix producte que es pren a qualsevol de les parròquies catalanes.

Les normatives d'elaboració del Vi de Missa per a l'Església Catòlica es van regular als concilis de Florència i de Trento, però va ser un pare jesuïta qui l'any 1944 va publicar el llibre "El pa i el vi eucarístic", on va recollir una estricta normativa sobre com havia de ser l'elaboració de vins que fossin aptes per a la consagració.

Poden estar fets de qualsevol varietat, però sempre procedent de "Vitis vinisfera" exclusivament. Per tant, no poden ser de vinyes salvatges. I han de ser dolços, perquè prendre'ls en dejú sigui més agradable.

El Vi de Missa que distribueix De Muller per als actes litúrgics també es comercialitza per al públic en general. A Catalunya és dels pocs llocs on el vi de missa també es pren com a vi de postres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.