• Salvini vol multar les ONG que rescatin migrants al Mediterrani
  • Maduro anuncia eleccions anticipades a l'Assemblea Nacional de Veneçuela
  • El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots
  • Papa a Missions Estrangeres: "No tingueu por d'evangelitzar amb valentia"
  • Es publica el llibre 'Sant Francesc Coll. Apòstol de l’evangeli'
  • Estrena del documental "425 anys: una història de resistència"
  • El compromís de Betània en l’acollida a víctimes d’abusos
  • El Comitè de l'ONU denuncia que un integrant d'ETA va ser torturat a Espanya
  • Papa: Custodiar sempre la vida, no a la cultura del descart
  • El Papa insta els periodistes a "treballar d'acord amb la veritat i la justícia"

#Bethekey, una nova campanya liderada per universitaris per acabar amb l’extremisme i la islamofòbia a Barcelona

Un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona) llença un projecte per acabar amb el discurs d’odi contra els musulmans dins i fora de les xarxes socials. El projecte anomenat #Bethekey (en anglès, sigues la clau) té com a objectiu principal conscienciar i fer reaccionar la ciutadania, les institucions i mitjans de comunicació davant el recent augment de recel i islamofòbia a la capital catalana i en concret, al barri del Raval.

Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, 13 abril 18

La iniciativa neix en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura a partir de la preocupació de 7 joves entre 18 i 25 anys que han observat com els atacs terroristes del passat 17 d’agost van colpir el cor del barri on està situada la seva Facultat. Cansats d’actituds intolerants a la comunitat i d’una narrativa no sempre positiva envers l’islam, s’han proposat actuar per resoldre el problema. “Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment de canviar i fer escoltar les nostres veus”, afirmen. El seu lema, del qual sorgeix el nom, és “cadascun de nosaltres pot esdevenir clau per canviar el discurs i actituds d’odi envers els immigrants”.

#Bethekey té vocació de barri (Raval a Barcelona) però no oblida però el seu públic principal, els joves de la ciutat de Barcelona, i per això fa un gran ús de les xarxes socials també per arribar a persones d’altres indrets. Els posts els fan en català, castellà, anglès, àrab, francès, grec i italià.

Els estudiants pengen fotos, recursos, notícies, agenda, testimonis… que siguin positius i ajudin a omplir les xarxes socials de material que inciti al respecte, el diàleg i el reconeixement de l’alteritat, i que no contribueixin a incendiar, confondre o estigmatizar.

Amb presència a Facebook https://www.facebook.com/bethekeybarcelona/, Twitter @bethekey_ iInstagram @bethekey_, es fa una crida per tal que els usuaris alcin la veu en contra l’odi enviant les seves fotografies més creatives amb una clau com a protagonista. “L’art ens ajudarà a complir elnostre objectiu: tots podem ser la clau” reiteren els joves. La col·lecció d’imatges recollides s’exposarà també a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL).

A més estan programades, entre altres activitats, trobades amb joves de diferents procedències per tal que relatin la seva experiència al barri i com creuen que es podria revertir la situació de conflicte.

La propera serà el 14 de maig a la tarda al plató de la Facultat i és oberta a qui hi vulgui participar. Al carrer, #BeTheKey es presentarà als ciutadans que passin pel Raval i se’ls demanarà la seva participació.

Els joves, que estan coordinats per la periodista i professora Miriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, fan una crida als establiments del Raval que vulguin adherir-s’hi fent servir una clau com a reclam: si un forn vol fer un pa en forma de clau, seria genial, expliquen.

Lydia Dionís, estudiant de primer curs de Relacions Internacionals i cap del projecte, explica que “les noves generacions han de conèixer un món on el discurs d’odi no existeixi. Està en les teves mans voler ser la clau per canviar el transcurs de la història!”.

La campanya ja ha rebut fotografies de claus de Xile, Eslovènia, Estats Units, Marroc o Alemanya, entre d’altres indrets. També es poden enviar fotografies de claus, o de persones amb una clau a la mà, a aquest correu: bethekeyurl@gmail.com.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 22 DE MAIG

CONFERÈNCIA SOBRE “CRISTIANISME I ISLAM”. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià. A càrrec de: Jacint Duran i Jaume Flaquer, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Lloc: Ateneu Universitari Sant Pacià, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: de 12.15 a 13.15 h.

DIJOUS, 23 DE MAIG

JORNADA SOBRE ELS DRETS HUMANS. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Lloc: Seminari de Vic, Sala d’actes Torras i Bages, Ronda Camprodon, 2, Vic. Hora: de 18 a 20.45 h.

DIVENDRES, 24 DE MAIG

VETLLA DE PREGÀRIA AMB LA CREU DE MOSSULLloc: església parroquial de Sant Joan Baptista, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.