• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El Papa recorda que Jesús jutjarà les persones pel seu servei als necessitats

Durant el rés de l'Àngelus a la plaça de Sant Pere, aquest diumenge 26 de novembre Solemnitat de Crist Rei de l'univers, el papa Francesc va recordar que Jesús, a més de pastor, també és Rei i Jutge, i que al final dels temps "ens jutjarà dels nostres actes dirigits a servir en els nostres germans més petits i necessitats".

ACIprensa, 27 novembre 17

El Sant Pare va recordar que la reialesa de Jesús "és una reialesa de guia, de servei, i també una reialesa que, en la fi dels temps, s'afirmarà com judici. Avui tenim davant nostre a Crist com a Rei, pastor i jutge, que mostra els criteris de pertinença al Regne de Déu ".

"La pàgina evangèlica s'obre amb una visió grandiosa. Jesús, dirigint-se als seus deixebles, diu: 'Quan el Fill de l'home vindrà ple de glòria, i tots els àngels amb Ell, s'asseurà en el tron ??de la seva glòria'. Es tracta de la introducció solemne a la història del judici universal", va explicar.

Francesc ha destacat que, "després d'haver viscut l'existència terrenal en humilitat i en pobresa, Jesús es presenta ara a la glòria divina que li pertany, envoltat dels exèrcits angèlics. La humanitat sencera és convocada davant d'Ell, i Ell exerceix la seva autoritat separant els uns dels altres, com un pastor separa les ovelles de les cabres".

Llavors, començarà el Judici: "A aquells que ha situat a la seva dreta els diu: 'Veniu, beneïts del meu Pare, rebeu en herència el Regne preparat des de la creació del món. Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; vaig tenir set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; estava nu, i em vau vestir; malalt, i em vau visitar; a la presó, i vinguéreu a veure' ".

Davant d'aquesta afirmació, "els justos es van sorprendre, perquè no recordaven haver-se trobat mai amb Jesús, i molt menys en haver-ho ajudat d'aquesta manera. Llavors Ell aclareix: 'En veritat us ho dic, tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu' ".

 "Aquestes paraules -va continuar el Papa- no deixen mai de colpejar-nos, perquè ens revelen fins on arriba l'amor de Déu: fins al punt d'identificar-se amb nosaltres, però no quan estem bé, quan estem sans i feliços. No, sinó quan estem en necessitat. I ocult d'aquesta manera, es deixa conèixer, ens dóna la mà com un sense sostre".

D'aquesta manera, "Jesús ens revela el criteri decisiu de la seva opinió, és a dir, l'amor concret pel proïsme en dificultat. I així es revela el poder de l'amor, la reialesa de Déu: solidària amb el que pateix per suscitar en tot lloc actituds i obres de misericòrdia ".
"La paràbola del judici continua presentant al Rei que allunya de si a aquells que durant la seva vida no es van preocupar per les necessitats dels seus germans. També en aquest cas es queden sorpresos i pregunten: 'Senyor, ¿quan et vam veure afamat o assedegat o foraster o nu o malalt o a la presó, i no et vam assistir?'. D'aquesta manera, volien dir: 'Si t'haguéssim vist, segurament t'hauríem ajudat'. Però ell respon: 'En veritat us dic que com vau deixar de fer-ho amb un d'aquests més petits, m'ho negàveu a mi de fer-ho' ".

El Papa va insistir: "Al final de la nostra vida serem jutjats de l'amor, és a dir, del nostre afany concret d'estimar i servir Jesús en els nostres germans més petits i necessitats". I va recordar: "Aquell sense sostre, aquell necessitat que tendeix la mà és Jesús. Aquell malalt que he de visitar és Jesús. Aquell empresonat és Jesús. Aquell famolenc és Jesús. Pensem-hi ".

"Jesús vindrà a la fi dels temps per jutjar totes les nacions, però ve a nosaltres cada dia, de moltes maneres, i ens demana que l'acollim. Que la Mare de Déu ens ajudi a trobar-lo, a rebre en la seva Paraula i en l'Eucaristia, i al mateix temps en els germans i en les germanes que pateixen la fam, la malaltia, l'opressió, la injustícia", ha acabat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.