Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Salvador Giner abordarà el futur de la religió en la nova conferència de l’ens

Quina és la importància del sentiment religiós en les societats contemporànies occidentals? El procés de secularització és inevitable o reversible? Com es manifesta la fe a Europa en plena crisi del catolicisme? En El futur de la religió (Herder Editorial, 2016), Salvador Giner planteja seriosament aquestes i altres preguntes de màxima actualitat.

Tornaveu, 23 octubre 17

En el marc del cicle La conferència de l’ens, el sociòleg barceloní presentarà les principals tesis defensades en l’assaig. La ponència, que tindrà lloc dimecres 8 de novembre (19.00 h) a la seu de l’ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València 558, 6è 1a, Barcelona), oferirà una oportunitat perfecta per reflexionar entorn de la vigència de les religions en una societat on les pertinences i les identitats tendeixen a difuminar-se. A diferència de fa 50 anys, no podem preguntar-nos quina és la influència que una religió concreta pot exercir en una comunitat. És necessari encarar el debat entorn del poder civil i eclesiàstic des de la realitat intercultural del segle XXI.

Les societats contemporànies són molt més heterogènies que les del segle XX. El perfil sociològic dels ciutadans és menys uniforme, i en conseqüència s'ha difuminat el monopoli ideològic que les religions havien exercit tradicionalment. En aquest context, Giner sospesarà les possibilitats que el món musulmà iniciï un procés de secularització a mitjà termini, o bé l’emergència de noves religions no messiàniques, que combaten l’estructura clàssica de l’Església. Temes de màxima importància, no només per aventurar el futur de la religió, sinó també per garantir la cohesió social de les properes generacions. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.