• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Bonhoeffer, combatent de la ideologia nacionalsocialista

La Facultat de Teologia de Catalunya i l'Església Èvangèlica de parla alemanya de Barcelona, conviden a demà dimecres a un l'acte de commemoració dels cent anys del naixement del teòleg protestant alemany Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer combaté la ideologia nacionalsocialista amb la seva paraula i els seus escrits, per la qual cosa fou arrestat i conduït al camp de concentració de Flossenbürg on va ser penjat l'any 1945. Bonhoeffer fou vicari de la parròquia alemanya evangèlica de Barcelona en els anys 1928-29.

Flama.info, 16 gener 07

Durant l'acte hi intervindràn Karl-August Baudach, membre de la comunitat evangèlica que parlarà sobre els Records d'infància amb Dietrich Bonhoeffer a Barcelona; Lluís Duch, monjo de Montserrat i professor de la Facultat de teologia, que parlarà del Coratge civil de Dietrich Bonhoeffer; i Klaus Berger, professor de la Facultat de Teologia Evangèlica de Heidelberg, que parlarà sobre Dietrich Bonhoeffers Kirchenbegriff.

Durant l'acte hi haurà una meditació musical "Von guten Mächten" a càrrec de Matthias Weinmann i Judith Hämmerling-Weinmann.

L'acte s'iniciarà a les 12 hores amb una salutació del Dr. Armand Puig, Degà-President de la Facultat de Teologia i de la Sra. Susanne Storck, Rectora de la Parròquia Evengàlica. El clourà Mons. Lluís Martínez Sistach, Gran Canceller i Arquebisbe de Barcelona. Seguidament s'inaugurarà l'exposició "Dietrich Bonhoeffer, cent anys".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.