• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Per Sant Jordi #ReciclaCultura recull fons per formar persones en risc d’exclusió

La Fundació Servei Solidari acaba de posar en marxa una nova edició de #ReciclaCultura. Aquesta iniciativa, que enguany celebra la seva sisena edició, ajuda refugiats, persones en risc d’exclusió o nouvinguts a realitzar cursos de formació bàsica, alfabetitzar-se o a aprendre castellà i català gràcies als diners recollits amb la donació i posterior venda de llibres. En els últims anys ha donat servei a moltes persones que han arribat a Catalunya fugint de conflictes o de situacions econòmiques molt difícils tot oferint l’aprenentatge de la llengua vehicular, el primer pas per a la inclusió social. Durant aquest temps 1.160 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya, que enguany es fa amb el lema "El teu llibre pot ser part d’una història".

Escola Pia 2, 21 abril 17

Aquestes formacions es fan a persones que no coneixen la llengua del país on viuen, bé perquè no l'entenen ni la parlen, o bé perquè no saben llegir-la ni escriure-la. Són homes i dones de diferents procedències que acudeixen a Servei Solidari. Per nacionalitats els que més assisteixen a aquests cursos són les persones d’origen pakistanès (22,5% del total), les de Bangla Desh (19%), marroquines (15%), nepaleses (5,7%) i filipines (4,4%).

Com funciona la campanya? Empreses, administracions, associacions o entitats que hi participen munten un Punt Recicla Cultura on, des d’ara i fins al dia de Sant Jordi, els seus integrants i treballadors poden aportar llibres que els hagin agradat. El Dia de Sant Jordi totes les persones vinculades al punt podran emportar-se un d’aquests llibres tot fent un donatiu simbòlic.

A més enguany hi ha dues novetats. A les empreses se’ls dóna l’opció d’adquirir "el llibre que canvia vides". L’empresa contribueix a canviar vides en regalar un "llibre reciclat" dels fons de Servei Solidari a cada empleat. És un detall que es lliura amb un embalatge personalitzat per al dia de Sant Jordi. Les escoles, de la seva banda, tenen l’opció de fer "La Marató de Lectura". Gràcies a l’aportació de l’empresa Re-read, com més llibres es llegeixen més persones podran aprendre a llegir i a escriure, ja que per cada lectura completa l’empresa abona 3 euros. Tots els beneficis que s’obtinguin es destinaran als cursos de la Fundació Servei Solidari.

L’any 2016 més de 75.000 persones, a través de 70 punts ubicats en escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa. Recicla Cultura ha recaptat ja més de 87.000 euros, que han permès treballar conceptes com la migració, l’alfabetització i la lectura, i valors com la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip. El concepte principal que es trasllada als participants és que els llibres fan possible que persones en risc d'exclusió social puguin aprendre la nostra llengua com a primer pas per a la seva inclusió.

Enguany col·laboren en la campanya més de 80 entitats, com ara la UB, la UPC, l’ESMUC, la UPF, el TNC, l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona. Del món de l’empresa hi participen Damm, Vodafone, Telefónica, Mars, Hitachi, Suara, Nacex, BBVA, Gas Natural o ATLL, entre d’altres.

La Fundació Servei Solidari per la inclusió social va ser creada el 2006 per l’Escola Pia de Catalunya. La seva raó de ser és el treball per reduir la injustícia social i possibilitar una igualtat d’oportunitats correcta a través de la capacitació dels usuaris a fi que esdevinguin els protagonistes de la seva pròpia vida. Per fer real aquesta eradicació de l’exclusió desplega programes educatius, d’acolliment, d’emprenedoria i d’acompanyament a joves tutelats i extutelats.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.