Dijous, 18 de Juliol de 2019
Sant Arnulf, bisbe
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Papa demana "considerar i consultar els indígenes"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que "els governs reconeguin les comunitats indígenes com una part de la població que ha de ser valorada i consultada". En una audiència amb 40 representants de pobles indígenes que acaben de participar en el tercer fòrum dedicat a ells, Francesc també ha demanat que "es fomenti la plena participació d’aquestes comunitats a escala local i nacional".

Catalunya Cristiana 2, 16 febrer 17

Igualment el Sant Pare ha destacat "el gran compromís dels indígenes amb la terra en tots els seus aspectes, també l’ecològic". La trobada d’indígenes, que s’ha fet a Roma fins dilluns passat, ha estat convocada pel Fons Internacional de Desenvolupament Agrícola (FIDA), que enguany celebra 40 anys de la seva fundació. El Bisbe de Roma ha agraït la feina d'aquesta gran entitat.
 
D'altra banda, en l'audiència general també aquest dimecres, Francesc ha dit que aquesta trobada setmanal "ens fa sentir membres de l'única família de fills de Déu, i ha de renovar l'esperança en la misericòrdia divina, que no exclou mai ningú i que ens convida a ser testimonis del seu amor, especialment cap als més necessitats". En aquesta catequesi, Francesc ha reiterat la seva exhortació a "obrir els cors a la pau i a l'alegria de l'Esperit Sant". El Pontífex ha subratllat l’actualitat de la missió evangelitzadora dels dos germans sants apòstols dels eslaus, Ciril i Metodi, patrons d’Europa.
 
Pel que fa a la reflexió central, a l'Aula Pau VI del Vaticà i davant de milers de persones, el Papa ha proposat el tema de "L'esperança que no defrauda", a partir de la lectura d'un passatge de la carta de Sant Pau als cristians de Roma, en la qual l'apòstol escriu que "l'esperança no quedarà defraudada, perquè l'amor de Déu ha estat vessat en els nostres cors per l'Esperit Sant". El Sant Pare ha recordat que, "ja des de petits, se'ns ensenya que no és bo enaltir, perquè vanagloriar demostra una falta de respecte als altres, especialment als qui són menys afortunats". En la mateixa línia, el Pontífex ha explicat que, en efecte, "la pau que ens ofereix i ens garanteix el Senyor no s'ha d'entendre com l'absència de preocupacions, decepcions, faltes o motius de sofriment". 
 
Finalment el Sant Pare ha insistit que "l'esperança és un do extraordinari" i que "nosaltres estem cridats a fer-nos, amb humilitat i senzillesa, canals d'esperança per a tothom". Francesc ha reivindicat "tenir com a Pare un Déu que no té preferències, que no decep ningú, però que obre casa seva a tots els éssers humans, començant pels últims i els allunyats perquè, com a fills seus, aprenguem a consolar-nos i a sostenir-nos recíprocament". En les salutacions, un grup de seminaristes de la Diòcesi d’Oriola-Alacant ha dedicat un cant molt ben interpretat, fet que ha provocat que el Sant Pare digui que "Jesús Murgui té un bon seminari".

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de Montserrat

DIMECRES, 24 DE JULIOL

ROMERIA DELS FANALETS DE SANT JAUMELloc: Rambla de Ferran (davant l’Església del Carme), Lleida. Hora: 21 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.