Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Presentació del document "El fet religiós en la Catalunya del futur" el proper 21 de febrer, al Parlament

El dia 21 de febrer, a les 18.00 h, tindrà lloc al Parlament de Catalunya la presentació del document El fet religiós en la Catalunya del futur: Drets humans, reconeixement i cooperació, en el qual es recullen els reptes futurs de Catalunya en aquests àmbits.

Redacció 2, 9 febrer 17

L'acte serà introduït per un discurs de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seguida de Carles Armengol, del Grup Sant Jordi de defensa i promoció dels drets humans, com a representant de les més de 15 entitats promotores de l'acte (entre les quals la Federació de Cristians de Catalunya).

A més, hi assistiran com a ponents el Dr. Lluís Jou, membre de l'Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de Catalunya; Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador, i diversos representants de confessions diverses que avalen la iniciativa: budistes, catòlics, evangèlics, mormons, musulmans i ortodoxos. També intervindrà com a ponent Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat.

El text que es presentarà posa sobre la taula el debat sobre el tractament legal i polític del fet religiós en un possible Estat català. Entre altres coses, es tracta el dret a la llibertat religiosa exposant que "en el cas que Catalunya esdevingués un estat, haurà de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, un dret vinculat profundament a la dignitat de la persona".

Pel que fa a la relació entre l'Estat i les confessions religioses, l'escrit defensa que "l'Estat català hauria d'assumir una completa neutralitat en relació amb les diferents creences religioses (teistes, no teistes o atees) presents en la societat (principi de aconfessionalitat o laïcitat)". En aquest sentit, diu el text, "el principi de cooperació entre l'Estat i les confessions religioses s'ha d'aplicar amb equitat, tenint present el grau d'arrelament social de les creences i la representativitat de les diferents institucions".

Per últim, el document destaca també "els drets i les llibertats educatives" per tal de posar de manifest que "els drets i les llibertats de pensament i d'opinió -inclosa la llibertat religiosa- tenen, per la seva naturalesa, una relació directa amb l'educació, ja que és un dels àmbits privilegiats de creació i expressió d'aquest pensament".

Si voleu assistir a l'acte, és imprescindible la confirmació prèvia al correu electrònic acte21febrer17@gmail.com o al telèfon 933 630 364 (de 10.30 a 14.30 h), abans del dia 16 de febrer de 2017.

A continuació, podeu consultar el programa de l'acte:


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.