• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

Neix un front veïnal que traspassa fronteres

Sis associacions de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs amb problemes similars creen una platafoma.

Sara Muñoz/ El Punt Avui , 17 gener 17

Els municipis els separa una frontera administrativa, no pas física, i això fa que les ciutats s'arribin a fusionar i a confondre entre si. Els límits no són aliens als governants de torn, que gairebé per sistema projecten les seves polítiques aturant-se en el darrer mil·límetre que ocupa el seu municipi. Sovint, però, i de cara al veïnat, les zones frontissa no són més que un límit imaginari.

Un grup de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs, municipis adjacents, tenen clar que la frontera administrativa no pot anar en detriment de la feina en comú i han decidit unir esforços per treballar en una sola direcció; sobretot pel que fa als problemes que els afecten i que són idèntics a una banda i a l'altra de la frontera.

Les associacions de veïns de Sant Roc, el Maresme, Artigues (totes tres de Badalona), la Mina, Sant Joan Baptista i Sant Adrià Nord es troben immerses en ple procés de constitució de la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià. Ja s'han organitzat les tres primeres reunions i, malgrat que la idea està en fase embrionària, no trigaran a traslladar al carrer les primeres accions, ja que moltes són continuïtat de la tasca que estan duent a terme des de fa anys. Ara, però, aniran de bracet.

"Quan la Mina enumera quins són els seus maldecaps, jo tinc la sensació que està parlant del meu barri", afirma Enrique Lara, de l'Associació de Veïns de Sant Roc. Aquests dos barris són els que acostumen a tenir més presència als mitjans de comunicació, però s'hi colen sovint per notícies que ningú desitja, menys encara si és a prop de casa. Revertir aquesta tendència és un dels reptes de la nova plataforma, que pivotarà sobre tres conceptes clau: civisme, integració i convivència.

Per experiència pròpia saben que qui tot ho vol, tot ho perd. I, precisament per això, ara es plantegen anar pas a pas i entomar un problema darrere l'altre. Millorar la seguretat en aquests barris i combatre la venda i el consum de drogues és dels primers reptes que apareixen en l'horitzó d'una plataforma que com a teló de fons vol tenir la lluita sense descans contra l'absentisme escolar.

De moment, la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià no es planteja obrir-se a integrar entitats amb altres fins socials, ja que entenen, segons expliquen reunits en una taula de l'Associació de Veïns d'Artigues, que les entitats veïnals són "transversals" i engloben "tot tipus de temes". Això sí, en funció de la campanya que traslladin al carrer, buscaran la col·laboració d'altres col·lectius implicats.

La tasca de coordinació que la Plataforma està disposada a tirar endavant és la mateixa que reclamen a les administracions: "Que deixin de passar-se la pilota les unes a les altres", reivindiquen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.