Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Neix un front veïnal que traspassa fronteres

Sis associacions de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs amb problemes similars creen una platafoma.

Sara Muñoz/ El Punt Avui , 17 gener 17

Els municipis els separa una frontera administrativa, no pas física, i això fa que les ciutats s'arribin a fusionar i a confondre entre si. Els límits no són aliens als governants de torn, que gairebé per sistema projecten les seves polítiques aturant-se en el darrer mil·límetre que ocupa el seu municipi. Sovint, però, i de cara al veïnat, les zones frontissa no són més que un límit imaginari.

Un grup de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs, municipis adjacents, tenen clar que la frontera administrativa no pot anar en detriment de la feina en comú i han decidit unir esforços per treballar en una sola direcció; sobretot pel que fa als problemes que els afecten i que són idèntics a una banda i a l'altra de la frontera.

Les associacions de veïns de Sant Roc, el Maresme, Artigues (totes tres de Badalona), la Mina, Sant Joan Baptista i Sant Adrià Nord es troben immerses en ple procés de constitució de la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià. Ja s'han organitzat les tres primeres reunions i, malgrat que la idea està en fase embrionària, no trigaran a traslladar al carrer les primeres accions, ja que moltes són continuïtat de la tasca que estan duent a terme des de fa anys. Ara, però, aniran de bracet.

"Quan la Mina enumera quins són els seus maldecaps, jo tinc la sensació que està parlant del meu barri", afirma Enrique Lara, de l'Associació de Veïns de Sant Roc. Aquests dos barris són els que acostumen a tenir més presència als mitjans de comunicació, però s'hi colen sovint per notícies que ningú desitja, menys encara si és a prop de casa. Revertir aquesta tendència és un dels reptes de la nova plataforma, que pivotarà sobre tres conceptes clau: civisme, integració i convivència.

Per experiència pròpia saben que qui tot ho vol, tot ho perd. I, precisament per això, ara es plantegen anar pas a pas i entomar un problema darrere l'altre. Millorar la seguretat en aquests barris i combatre la venda i el consum de drogues és dels primers reptes que apareixen en l'horitzó d'una plataforma que com a teló de fons vol tenir la lluita sense descans contra l'absentisme escolar.

De moment, la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià no es planteja obrir-se a integrar entitats amb altres fins socials, ja que entenen, segons expliquen reunits en una taula de l'Associació de Veïns d'Artigues, que les entitats veïnals són "transversals" i engloben "tot tipus de temes". Això sí, en funció de la campanya que traslladin al carrer, buscaran la col·laboració d'altres col·lectius implicats.

La tasca de coordinació que la Plataforma està disposada a tirar endavant és la mateixa que reclamen a les administracions: "Que deixin de passar-se la pilota les unes a les altres", reivindiquen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.