Divendres, 3 d'Abril de 2020
Sant Ricard, bisbe
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Neix un front veïnal que traspassa fronteres

Sis associacions de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs amb problemes similars creen una platafoma.

Sara Muñoz/ El Punt Avui , 17 gener 17

Els municipis els separa una frontera administrativa, no pas física, i això fa que les ciutats s'arribin a fusionar i a confondre entre si. Els límits no són aliens als governants de torn, que gairebé per sistema projecten les seves polítiques aturant-se en el darrer mil·límetre que ocupa el seu municipi. Sovint, però, i de cara al veïnat, les zones frontissa no són més que un límit imaginari.

Un grup de veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs, municipis adjacents, tenen clar que la frontera administrativa no pot anar en detriment de la feina en comú i han decidit unir esforços per treballar en una sola direcció; sobretot pel que fa als problemes que els afecten i que són idèntics a una banda i a l'altra de la frontera.

Les associacions de veïns de Sant Roc, el Maresme, Artigues (totes tres de Badalona), la Mina, Sant Joan Baptista i Sant Adrià Nord es troben immerses en ple procés de constitució de la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià. Ja s'han organitzat les tres primeres reunions i, malgrat que la idea està en fase embrionària, no trigaran a traslladar al carrer les primeres accions, ja que moltes són continuïtat de la tasca que estan duent a terme des de fa anys. Ara, però, aniran de bracet.

"Quan la Mina enumera quins són els seus maldecaps, jo tinc la sensació que està parlant del meu barri", afirma Enrique Lara, de l'Associació de Veïns de Sant Roc. Aquests dos barris són els que acostumen a tenir més presència als mitjans de comunicació, però s'hi colen sovint per notícies que ningú desitja, menys encara si és a prop de casa. Revertir aquesta tendència és un dels reptes de la nova plataforma, que pivotarà sobre tres conceptes clau: civisme, integració i convivència.

Per experiència pròpia saben que qui tot ho vol, tot ho perd. I, precisament per això, ara es plantegen anar pas a pas i entomar un problema darrere l'altre. Millorar la seguretat en aquests barris i combatre la venda i el consum de drogues és dels primers reptes que apareixen en l'horitzó d'una plataforma que com a teló de fons vol tenir la lluita sense descans contra l'absentisme escolar.

De moment, la Plataforma Cívica Badalona i Sant Adrià no es planteja obrir-se a integrar entitats amb altres fins socials, ja que entenen, segons expliquen reunits en una taula de l'Associació de Veïns d'Artigues, que les entitats veïnals són "transversals" i engloben "tot tipus de temes". Això sí, en funció de la campanya que traslladin al carrer, buscaran la col·laboració d'altres col·lectius implicats.

La tasca de coordinació que la Plataforma està disposada a tirar endavant és la mateixa que reclamen a les administracions: "Que deixin de passar-se la pilota les unes a les altres", reivindiquen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.