• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Setmana de la Bíblia: set dies per aprofundir, dialogar i conèixer encara més la Paraula de Déu

Els bisbes catalans, en la seva reunió del mes de juliol passat, ratificada en la del mes d’octubre, van instituir el Diumenge de la Paraula coincidint amb el primer diumenge d’Advent amb l’objectiu que es ponderi la dimensió de la Paraula en la litúrgia de l’Església. Igualment es proposa que la setmana anterior esdevingui a totes les diòcesis la Setmana de la Bíblia de manera que es promoguin actuacions amb vista a conèixer el text sagrat i copsar-ne el seu abast de manera existencial.

Redacció , 7 novembre 16

En la reunió dels bisbes de la Tarraconense tinguda el mes de juliol passat, instituïren el Diumenge de la Paraula, coincidint amb el primer diumenge d’advent (enguany el dia 27 de novembre). Prèviament, la setmana anterior, els bisbats, parròquies, altres comunitats i entitats diverses estan cridades a promoure el coneixement del text bíblic en el que serà la Setmana de la Bíblia.

En el comunicat n. 220 de la reunió de la CET tinguda el dia 25 d’octubre passat, indicaven: «Els bisbes recorden que el proper 27 de novembre, primer diumenge d’Advent, dia d’inici de l’Any Litúrgic, han volgut que se celebri el “Diumenge de la Paraula”, de tal manera que aquell dia es posi en relleu la centralitat de la Paraula de Déu en la vida, l’espiritualitat i l’acció de l’Església.
Així mateix, exhorten les parròquies i comunitats a promoure iniciatives que destaquin el valor eclesial i espiritual de la Paraula de Déu, així com també a participar en les diverses activitats que es portaran a terme durant la “Setmana de la Bíblia” del 21 al 26 de novembre.»

Les diòcesis catalanes han promogut o organitzat actes per a la Setmana de la Bíblia.

A tall d’exemple, aquests són es actes previstos a  l’arxidiòcesi de Barcelona:

Dilluns, 21 de novembre:    Pregar amb la Bíblia
Pregària a les basíliques de Barcelona
(horari proposat per cada basílica)

Dimarts, 22 de novembre:    La Bíblia i la literatura
«Ramon Llull i Arnau de Vilanova davant la Bíblia»
Lola Badia i Jaume Mensa. Modera: Albert Sole
(Fundació Catalunya – La Pedrera)    19,00 h

Dimecres, 23 de novembre:    La Bíblia i el cinema
Projecció de la pel·lícula «El Cant dels Ocells»
Diàleg amb Albert Serra, director del film
(Cinemes Verdi)  22,15 h

Dijous, 24 de novembre:    La Bíblia i l’art
«I la Paraula s’ha fet pedra»
Meditació bíblica sobre la façana del Naixement
Mn. Armand Puig. Orgue: Juan de la Rubia
(Basílica de la Sagrada Família)    19,30 h

Divendres, 25 de novembre: La Bíblia i la seva interpretació
«Ortodoxos, protestants i catòlics llegeixen la Bíblia»
Taula rodona. P. Joan Garcia, Daniel Rodríguez, Margarita Mauri
Modera: Concepció Huerta
(Ateneu Universitari Sant Pacià, Seminari diocesà de Barcelona)    19,00 h

Dissabte, 26 de novembre:     La Bíblia i el seu text
«Lectura del Càntic dels Càntics»
Ester Romero i Tomàs Molina, Orgue: Bernat Ballbé
Presentació: Mn.  Joan Guiteras
Cloenda: Mons. Joan-Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona
(Catedral de Barcelona) 20,00 h

Amb ocasió de la celebració de la Setmana de la Bíblia, les entitats promotores, l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Editorial Claret, el Centre de Pastoral litúrgica i l’Abadia de Montserrat han editat un tríptic titulat Com llegir la Bíblia. Els infants. Aquest tríptic i les informacions sobre els actes de cada bisbat els trobareu a www.setmanadelabiblia.cat. En aquesta mateixa adreça es poden reservar les entrades per assistir el dijous dia 24 a l’acte previst a la Sagrada Família.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.