• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Rosari, síntesi de la història de la misericòrdia de Déu

El Sant Pare va presidir una vigília d'oració dins de la celebració del Jubileu Marià i va repassar els moments més transcendentals de Maria al costat de Jesús.

es.aleteia.org/ 3, 11 octubre 16

En el decurs de la Vetlla d'Oració Mariana, en ocasió del Jubileu Marià, el papa Francesc va recordar la importància de la figura de la Mare de Déu tot destacant que Maria va fer al llarg de la seva vida el que es demana a l'Església: fer memòria perpètua de Crist. Maria expressa la riquesa de la misericòrdia divina que es troba en cada fet diari.

En la seva homilia, el Bisbe de Roma va recordar els moments fonamentals de la vida de Jesús en companyia de Maria.

Igualment, va afirmar que "amb la ment i el cor hem anat als dies del compliment de la missió de Crist en el món. La resurrecció com a senyal de l'amor extrem del Pare que torna la vida a tot i és anticipació de la nostra condició futura. L'Ascenció com a participació de la glòria del Pare i la pentecosta, expressió de la missió de l'Església a la història, fins a la fi dels temps sota la guia de l'Esperit Sant.

Per molts aspectes, va seguir, l'oració del Rosari és la síntesi de la història de la misericòrdia de Déu que es transforma en història de salvació per a aquells que es deixen tocar per la gràcia.

A part, Maria ens permet comprendre què significa ser deixeble de Crist. Ella va ser escollida per ser la Mare i va aprendre a ser deixeble, també. El seu primer acte va ser escoltar Déu i obeir l'anunci de l'Àngel, obrint el seu cor a la maternitat divina. Posteriorment, va seguir Jesús escoltant cada paraula, conservant-ho tot en el seu cor i es va convertir en memòria viva dels signes realitzats pel Fill de Déu per promoure la nostra fe.

Al final de la missa, el Papa va invocar Maria amb la certesa de saber que ens donarà socors amb la seva misericòrdia maternal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.