Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Rosari, síntesi de la història de la misericòrdia de Déu

El Sant Pare va presidir una vigília d'oració dins de la celebració del Jubileu Marià i va repassar els moments més transcendentals de Maria al costat de Jesús.

es.aleteia.org/ 3, 11 octubre 16

En el decurs de la Vetlla d'Oració Mariana, en ocasió del Jubileu Marià, el papa Francesc va recordar la importància de la figura de la Mare de Déu tot destacant que Maria va fer al llarg de la seva vida el que es demana a l'Església: fer memòria perpètua de Crist. Maria expressa la riquesa de la misericòrdia divina que es troba en cada fet diari.

En la seva homilia, el Bisbe de Roma va recordar els moments fonamentals de la vida de Jesús en companyia de Maria.

Igualment, va afirmar que "amb la ment i el cor hem anat als dies del compliment de la missió de Crist en el món. La resurrecció com a senyal de l'amor extrem del Pare que torna la vida a tot i és anticipació de la nostra condició futura. L'Ascenció com a participació de la glòria del Pare i la pentecosta, expressió de la missió de l'Església a la història, fins a la fi dels temps sota la guia de l'Esperit Sant.

Per molts aspectes, va seguir, l'oració del Rosari és la síntesi de la història de la misericòrdia de Déu que es transforma en història de salvació per a aquells que es deixen tocar per la gràcia.

A part, Maria ens permet comprendre què significa ser deixeble de Crist. Ella va ser escollida per ser la Mare i va aprendre a ser deixeble, també. El seu primer acte va ser escoltar Déu i obeir l'anunci de l'Àngel, obrint el seu cor a la maternitat divina. Posteriorment, va seguir Jesús escoltant cada paraula, conservant-ho tot en el seu cor i es va convertir en memòria viva dels signes realitzats pel Fill de Déu per promoure la nostra fe.

Al final de la missa, el Papa va invocar Maria amb la certesa de saber que ens donarà socors amb la seva misericòrdia maternal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.