Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La FEDAIA celebra la Festa de les famílies solidàries

Sensibilitzar, conscienciar i informar la societat sobre l’acolliment familiar, una mesura de protecció infantil que continua sent desconeguda per a la majoria de la ciutadania i que representa una gran oportunitat per a molts infants en situació de desemparament. Aquest és un dels objectius amb els quals la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, celebrarà el divendres 24 de juny la Festa de les famílies solidàries al parc aquàtic Illa Fantasia.

FEDAIA, 17 juny 16

Per fer possible l’esdeveniment, s’han posat a la venda entrades solidàries que tenen un preu especial de 13 €. La FEDAIA disposarà, a més, de 300 entrades gratuïtes cedides pel parc per poder convidar a passar un dia d’oci i esbarjo a Illa Fantasia a les famílies d’acollida de Catalunya. Part de la recaptació es destinarà a projectes de la Federació destinats a infants i famílies en situació de desemparament o risc d'exclusió social

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) i busca potenciar l’acolliment familiar, un recurs que té com a objectiu proporcionar a un infant que ho necessita durant un temps determinat un entorn familiar i tot el que això implica: afecte, atenció individualitzada, nous models i referents familiars. 

Durant tota la jornada hi haurà un punt informatiu en què les persones que ho desitgin podran rebre més informació sobre l’acolliment familiar, així com també sobre les entitats de la FEDAIA que el desenvolupen: AD’Iniciatives Socials, Casa Sant Josep, Cel Obert, Creu Roja, Drecera, Infància i Família, Intress i Ires. Perquè sigui un dia excepcional, tots els assistents podran gaudir d’una Aquasound Pool Party, una activitat del parc que es realitza en la gran piscina d’ones, amb el millor DJ de Mashup, DJ Surda, a partir de les 15.30 h.

L'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i té per finalitat primordial contribuir a potenciar una política global d'adopcions i d'acolliment simple en família aliena, d'agilitar els processos de valoració de la idoneïtat de les persones o famílies que opten per l'acolliment o per l'adopció, i de tramitar, quan correspongui, l'adopció internacional.

Durant el 2015, 1.018 infants i adolescents a Catalunya van ser acollits per 628 famílies, però se’n necessiten més. La nostra legislació diu que l'acolliment familiar, sempre que sigui possible, té preferència davant d’altres mesures de protecció perquè té la capacitat d'oferir als infants un entorn d’exclusivitat i d’individualitat que els permet vincular-se amb referents afectius estables i segurs.

Més informació: http://www.festafamiliessolidaries.org/


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.