• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

La FEDAIA demana que els pactes contemplin crear una prestació per a la infància

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o exclusió social, ha demanat a les formacions que negocien a Madrid un pacte d'investidura i la formació d'un nou govern que tinguin en compte les necessitats de la infància i les famílies i que incloguin en els seus pactes la creació d'una prestació per a la infància.

FEDAIA, 25 febrer 16

"Veiem que s'han posat sobre la taula qüestions importants com la reforma del mercat laboral, l'educació o la lluita contra la corrupció i que s'esmenta en alguns casos a la infància però sense col·locar-la com una prioritat social i política", diu la presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez. La federació recorda que la inversió en polítiques d'infància i família a Espanya es troba en un 1,4% del seu PIB, molt lluny de la mitjana europea de 2,2%, i que aquest baix nivell d'inversió s'ha mantingut en temps de crisi però també de prosperitat.

La FEDAIA creu que ha arribat l'hora que Espanya abordi reformes estructurals que converteixin el benestar de la infància en un eix vertebrador de les polítiques públiques i proposa per això que els pactes per la formació d'un nou govern incloguin la creació d'una prestació per a la infància que permeti que les necessitats bàsiques de tots els infants estiguin cobertes.

La proposta concreta que va fer la FEDAIA al setembre passat és crear una Prestació Universal per a la Criança (PEUC) dels fills capaç de cobrir el 50% del cost de la criança de l’infant i que sigui un ingrés directe, universal, finançat via impostos, que compacti les diferents ajudes i prestacions.

"Des de la FEDAIA som conscients que la situació econòmica probablement no permet implementar una ajuda universal a curt termini però és necessari que prevalgui una mirada de futur i es comenci a treballar en un canvi estructural que la permeti. Cal començar a treballar ara per evitar que la infància i les famílies amb infants continuïn sent els grans oblidats de les polítiques públiques", diu Conxi Martínez.

El PSOE va ser una de les formacions que es va comprometre en la passada campanya electoral amb la FEDAIA a millorar la inversió en infància. Meritxell Batet, que es va reunir amb la FEDAIA per abordar aquest tema, es va comprometre en nom del seu partit a engegar un ingrés mínim vital per a les famílies amb infants a càrrec, condicionat a eradicar la pobresa severa i alta, que significaria una inversió de 6.000 milions d'euros el que representa incrementar el PIB destinat a infància i família des de l'1,4% actual al 2%. Les altres formacions van reconèixer també en les seves campanyes la necessitat d'abordar aquesta qüestió durant aquesta legislatura.

La FEDAIA vol que totes aquestes qüestions es posin ara sobre la taula de negociació i que es valori crear una PEUC com la que proposa la federació, una prestació que no estigui supeditada a la situació laboral o familiar i que ofereixi a les famílies la tranquil·litat de poder garantir una criança adequada als seus fills independentment de la situació econòmica per la qual travessen. La federació vol subratllar la necessitat que hi hagi un canvi de mentalitat i que això es reflecteixi en els pactes d'investidura i de govern.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.