Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Ricard Costa, escollit nou Provincial dels Missioners Claretians de Catalunya

La tercera jornada del 22è Capítol Provincial dels Missioners Claretians de Catalunya ha començat aquest dimecres 27 de gener amb la celebració de les Laudes i l’Eucaristia, presidida pel P. Gonzalo. Durant la Missa s’ha invocat de manera especial l’Esperit Sant perquè ajudi a l’elecció del nou P. Provincial i del seu equip de govern, que s’ha realitzat durant la jornada. Després d’invocar l’Esperit Sant amb el cant Veni Creator Spiritus, i de rellegir el número 112 de les Constitucions i els números 444 i 445 del Directori, ha estat escollit nou Provincial del Missioners Claretians de Catalunya el P. Ricard Costa-Jussà.

Claretians, 29 gener 16

En l'homilia el P. Gonzalo ha senyalat la importància de la responsabilitat comunitària i personal, però confiant en el Senyor. A partir de l’Evangeli d’aquest dimecres, el P. Gonzalo ha afirmat que el Senyor ens demana prendre’l seriosament, a purificar les motivacions personals i confiar plenament amb Ell. També ha recordat que el P. Claret quan va acceptar l’encàrrec de l’arquebisbat de Santiago de Cuba no va prendre la decisió en solitari, sinó que prèviament ho va consultar amb les persones més properes. Totes aquests punts de reflexió han ajudat a la pregària personal i comunitària abans de l’elecció del P. Provincial i del nou equip de govern.

Després d’invocar l’Esperit Sant amb el cant Veni Creator Spiritus, i de rellegir el número 112 de les Constitucions i els números 444 i 445 del Directori ha estat escollit el P. Ricard Costa-Jussà nou Provincial del Missioners Claretians de Catalunya.

Biografia nou Provincial dels Missioners Claretians de Catalunya

El P. Ricard Costa-Jussà va néixer a Sabadell l’any 1967, ciutat on va cursar els seus primers estudis al Col·legi Claret. Va entrar com a postulant a la Congregació l’any 1979. Va fer la primera professió a Montgat l’any 1988, i el 1992 dugué a terme la professió perpètua a Vic. Va ser ordenat diaca l’any 1994 a Valls, i sacerdot a Sabadell, la seva ciutat natal, l’any 1995. Després del temps de postulantat i noviciat, va fer els estudis de Filosofia i Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. El P. Ricard va ser consultor d’apostolat entre els anys 2002 i 2010, i durant el darrer sexenni, del 2004 al 2010, va compaginar la funció de consultor exercint també de vicari provincial. El P. Costa- Jussà ha viscut a les comunitats de Sant Boi del Llobregat, Girona, Valls i Barcelona. Actualment és rector de la parròquia del Cor de Maria i de Sant Tomàs de Barcelona.

El Conseller-Prefecte d’economia, el P. Ramon Olomí i Batlle

El P. Olomí va néixer a Artesa de Lleida el 1944. Va ser ordenat a Roma el maig del 1970. És llicenciat en Teologia per la Universitat de Laterà de Roma i en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Dins el si de la Província de Catalunya cal destacar que del 1970 al 1979 va residir a Montgat i a més a més de tenir diferents càrrecs parroquials, va dur a terme tasques com a professor del Seminari de Conrerria i també com a formador de Postulants. Del 1979 al 1987 va ser Director del Col·legi Claret de Sabadell i del 1987 al1989 rector de la Parròquia de Sant Boi. En aquest mateix any, el 1989, i aquesta vegada des de Valls va encarregar-se de l’Administració i la Direcció del Col·legi Claret de Valls. El 1992 va esdevenir Provincial dels Claretians de Catalunya i ho va ser durant 12 anys. Una vegada finalitzat el període com a Provincial va ser escollit Administrador Provincial, tasca que està duent a terme des del 2004.

El Conseller-Prefecte d’apostolat, el Gmà. Josep Codina i Plana

El Gmà. Josep Codina va néixer a la Cellera de Ter (Girona) el 1967. Va fer la professió perpètua a Vic l’any 2011. És llicenciat en Catequètica per l’Institut Superior de Ciències Religioses San Pío X de Madrid. Durant l’any 2005 va realitzar el postulantat a Vic, continuà amb el noviciat a Granada durant el curs 2005-2006. Va seguir amb l’etapa formativa a Vic fins el 2009. En aquest any es traslladà a Colmenar Viejo (Madrid) per ampliar els seus estudis i formació. El 2011 és destinat a Valls on s’ocupa de la pastoral del Col·legi Claret i de la parròquia Mare de Déu del Lledó. A partir de l’any 2012 és el responsable de la Pastoral Juvenil de la Província. És membre de la vocalia de la Pastoral Juvenil de la URC i també forma part de l’equip de Delegació de Pastoral Juvenil de l’arquebisbat de Tarragona.

El Conseller-Prefecte d’espiritualitat i formació, el P. Màxim Muñoz i Duran

El P. Muñoz va néixer el 6 d’agost de 1958 a Zarza Capilla (Badajoz). Va professar com a claretià el 1977 i va ser ordenat prevere el 1985. És doctor en Teologia per la universitat Gregoriana de Roma, amb una tesi sobre Yves Congar, i professor de cristologia en la Facultat de Teologia de Catalunya. També ha estat professor de l’ISCREB i de l’Institut de Teologia Fonamental de St. Cugat, i del CEVRE, i director de la Fundació Claret. Autor de diversos llibres i articles de teologia i pastoral, ha estat membre del consell de redacció de les revistes Ephemerides Mariologicae y Selecciones de Teología. Des del 2004 el P. Màxim Muñoz és el Provincial dels Claretians de Catalunya. Actualment és també President de la URC (Unió de Religiosos de Catalunya).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.